<
Валерій Мних

«Волиньгаз» безпідставно завищує тариф на газ для населення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:35 | 24.12.2018 / Погляд /
1
/ коментарів 11

Газопостачальне підприємство ПАТ «Волиньгаз» в жовтні та листопаді поточного року необґрунтовано завищувало ціни за спожитий населенням газ. У зв’язку з цим, як депутат міської ради, вирішив ініціювати звернення до прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. та Антимонопольного Комітету України від депутатського корпусу Нововолинської міської ради.В свою чергу для вирішення вказаного питання було підготовлено та направлено відповідний запит від Народного депутата України Ігоря Гузя.     

Кабміном з 1 листопада 2018 року було встановлено новий тариф на газ для населення – 8,54892 грн. за 1м.куб. спожитого газу, ціна на газ зросла на 23 %. Проте «Волиньгаз» додатково донарахувало до діючих тарифів ще 6% їх вартості, внаслідок цього ціна за спожитий населенням газ відповідно зросла. Підприємство використовувало неправомірно методику, що визначає величину коефіцієнтів для приведення до стандартних умов розроблену ще 15 років тому наказом Міненерго №116 від 2 лютого 2004 року, яку призначено для застосування до юридичних осіб, але не до населення.

В листопаді тариф склав вже 9,062 грн. за 1 м.куб спожитого газу. При цьому «Волиньгаз» вимагає від побутового споживача сплати саме в такому розмірі,  що  суперечить прийнятим урядом тарифам на газ для населення.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Постановою № 1488 від 23 листопада 2018 року заборонила безпосередньо ПАТ «Волиньгаз» здійснювати такі донарахування в платіжках за газ побутовим споживачам. (Пошук на сайті https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/v1488874-18)

Тому такий стан справ на газовому ринку грубо порушує права споживачів, антимонопольне законодавство і є неприпустимим та потребує невідкладного вирішення.

Відповідне звернення на сесії Нововолинської міської ради 21-го грудня підтримали депутати. Ми просимо з метою врегулювання даної ситуації  в межах наданих повноважень прийняти прем’єр-міністром та Антимонопольним комітетом відповідне рішення, яким зобов’язати «Волиньгаз»  припинити нарахування по завищеним цінам за спожитий населенням газ, окрім законодавчо встановлених Кабінетом міністрів України діючих тарифів.

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»
коментарів: 11
  1. Хороша публікація пане Валерію. І просто так залишати це неподобство не можна. Проте, вочевидь, нововолинці до таких аналітичних статей ще не доросли. Про що говорить повна відсутність коментарів.
    Ось коли їм прийдуть платіжки за газ із астрономічними сумами – тоді побіжать до депутата Мниха. :)))

    • Цiну на газ нам встановив Порошенко за кредити мвф. Тут вже бiжи до Мниха чи не бiши

      • Почитай закон, хто що встановлює. Мних молодець, звернув увагу, чого решта депутатів не зробила. Бачили очі що обирали

        • Я ж тобi кажу-цiну на газ нам встановив Порошенко, а не депутати чи мери. Мiзок амикай нiколи, як е ще що вмикати

          • МВФ вимагає ще підвищити, так шо готуйте вазелін..

  2. Дуже Вам дякую, пане Валерію, що відреагували на подібну несправедливість. Не одразу це помітила, оскільки не отримую друкованих платіжних документів, а вношу показники на сайті. Сама уже теж готувала звернення до Антимонопольно комітету!

  3. Нова велика афера газопостачальників для користувачів блакитним паливом

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наталія Тарковська
30.04.2024
Під час розмов з цивільними я чую, як люди в селі ховаються від оборони своєї держави, як хваляться тим, що «краще живий ...
Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...