<

РНБО ввела обмеження проти 100 українців із санкційного списку США

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:39 | 8.07.2021 / Новини / , , /
Перегляди
143
/ 1 коментар

Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) уже ввела санкції проти 100 українців, щодо яких обмеження ввели Сполучені Штати.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв’ю «24 каналу». Він пояснив, що під санкціями США загалом перебувають 134 громадянина України. З них 130 — під обмежувальними заходами Міністерства фінансів Сполучених Штатів, а ще 4 — під санкціями Державного департаменту США, – передає Громадське.

«Сьогодні встановлено, що зі 130 осіб, які потрапили під санкції Мінфіну США, 127 — живі та здорові, три людини, на жаль, померли. Що стосується цих 127: проти 100 РНБО уже ввело санкції», — переконує Данілов.

Він каже, що ці санкції РНБО ввело на засіданні, яке відбулося 18 червня. Щодо решти, то, за словами секретаря РНБО, Україна зараз отримує інформацію від партнерів, але також спирається на інформацію своїх спецслужб.

4 червня Данілов повідомив про те, що СБУ перевірить 134 громадянина України, які перебувають під санкціями США. Серед них — і український бізнесмен Ігор Коломойський, який потрапив під обмежувальні заходи Держдепу США 5 березня через причетність до корупції. Санкції в Україні проти нього не введені.

У березні Данілов казав, що Україна поки не реагує на запроваджені Сполученими Штатами санкції проти Ігоря Коломойського, Олександра Дубінського та Андрія Деркача, бо не отримала від американської сторони жодних документів щодо них.

Але 6 липня видання «Дзеркало тижня» з посиланням на відповідь посольства США в Україні повідомило, що для введення санкцій проти Коломойського Київ не повинен отримувати жодних документів від Держдепу.




один коментар
  1. “Але 6 липня видання «Дзеркало тижня» з посиланням на відповідь посольства США в Україні повідомило, що для введення санкцій проти Коломойського Київ не повинен отримувати жодних документів від Держдепу.” – дійсно, які вам ще документи ? Обком сказав – ну і марш виконувати ! Документи… Це незалежність, малята ! хе-хе…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця