<

Протягом тижня волиняни здали 16 одиниць вогнепальної зброї

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:48 | 26.03.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

На території області продовжується місячник добровільної здачі зброї. За п’ять днів тижня до територіальних органів поліції мешканці краю добровільно здали 16 одиниць вогнепальної зброї, 2 газові пістолети та 2 пристрої травматичної дії.

Зокрема, серед зданого – 6 одиниць нарізної зброї армійських зразків та 10 одиниць мисливської гладкоствольної зброї. Окрім цього, – 2 газових пістолети та 2 пристрої травматичної дії.

foto

Нагадуємо, що за порушення законодавства у сфері обігу зброї передбачена адміністративна й кримінальна відповідальність. Стаття 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Що ж стосується гладкоствольної мисливської зброї, то тут передбачена адміністративна відповідальність ст. 190 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

foto

Кримінальна відповідальність настає й у разі виявлення незареєстрованої холодної зброї (кинджалів, фінських ножів, кастетів тощо) – ч. 2 ст. 263 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі до 3 років. Якщо ви маєте незареєстровану вогнепальну зброю, слід звернутися з відповідною заявою в поліцію. Працівники дозвільної системи нададуть вам кваліфіковану консультацію, а також у випадку необхідності допоможуть легалізувати зброю.

foto

Осіб, які добровільно здадуть незареєстровану зброю, звільняють від кримінальної та адміністративної відповідальності.

Сектор комунікації ГУНП

у Волинській області




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця