<

Просять світ надати танки: в уряді назвали «дуже реальною» загрозу нового повномасштабного наступу рф

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:43 | 19.01.2023 / Новини / /
Перегляди
471
/ Коментарі відсутні

Українська влада просить усіх держав-партнерів, які вже надавали військову допомогу або планують її надати, суттєво посилити свій практичний внесок у зміцнення здатності України захищатися.

Про це йдеться у спільній заяві міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби та міністра оборони України Олексія Резнікова, пише Громадське.

“На сьогодні вже дуже багато зроблено для зміцнення оборонного потенціалу України. Наша держава вдячна понад 50 державам-партнерам за їхню практичну військову допомогу”, — вказано у заяві.

Водночас, як наголошують міністри, росія ще зберігає значну перевагу у кількості військ, озброєнь та військової техніки. Окупанти продовжують наступальні дії на сході України.

“кремль налаштований на подальшу активізацію бойових дій. Спроба реваншу росії за її невдачі у війні проти України, зокрема й загроза нового повномасштабного наступу російських сил, є дуже реальною”, — вказано у заяві

Кулеба та Резніков наголошують, що однією з особливо гострих та найбільш невідкладних потреб Збройних сил України нині є покращення їхньої забезпеченості сучасною броньовою технікою. Також важливе посилення вогневих та маневрових спроможностей за допомогою танків західних зразків.

“Ми вітаємо сміливе і дуже своєчасне рішення Великої Британії щодо передачі Україні першого ескадрону танків Challenger 2. Але цього недостатньо для досягнення оперативних цілей”, — зазначено у заяві.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер