<

«Прокидається матушка-Русь»: у Києво-Печерській Лаврі прославляли рф

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:35 | 13.11.2022 / Новини / , /
Перегляди
1772
/ 1 коментар

12-го листопада під час богослужіння у Києво-Печерській Лаврі прославляли росію. На відео чути, як хор співає відверто проросійську пісню.

Священник ПЦУ Михайло Омелян обурений, що на 262-й день російської агресії ніхто з вірян не звернув увагу на відверто проросійську пісню. Він опублікував відео з Лаври, зазначивши, що отримав його від випускника КПБА, який з друзями зайшов в храм Всіх святих печерських у Лаврі.

“На території Києво-Печерської Лаври у 262-й день повномасштабного російського вторгнення моляться за Росію. Який жах! Мене також дивують люди, які проходять мимо, чують це все, і – мовчать. Невже не тьохкає серце і не болить душа від того, що зробили російські окупанти в Бучі, Бородянці, Андріївці, в Маріуполі, на Харківщині та на інших тимчасово окупованих територіях??? Люди, доки ви будете підтримувати тих, хто належить до “церкви” окупанта?”, – написав священник.

На опублікованих служителем церкви кадрах чути, як церковний хор співає пісню, у тексті якої згадують і про Росію, і про “матушку-Русь”.

“Звон плывёт, плывёт над Россиею, Пробуждается матушка-Русь”, – йдеться у пісні.

деякі коментатори засумнівалися в автентичності ролика та запідозрили, що аудіоряд могли накласти на відео. Священник опублікував скріншот, який підтверджує, що відео зняли 12 листопада в Києво-Печерській Лаврі.

На інцидент відреагував міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. Він заявив, що правоохоронці встановлюють аутентичність відео із Києво-Печерської Лаври, на якому священнослужителі УПЦ московського патріархату під час богослужіння нібито прославляють росію. Про це Ткаченко повідомив у телеграмі.

“З ситуацією щодо відео зі служби УПЦ в одному з храмів Києво-Печерської Лаври, оприлюдненого отцем Михайлом Омеляном з ПЦУ, на звернення ДЕСС вже працюють Національна поліція України та Служба безпеки України. Наразі першочергово важливо встановити автентичність відео”, – зазначив Ткаченко.

За його словами, від цього будуть залежати подальші дії та наслідки.

“В разі, якщо відео є автентичним, ми закликаємо вжити негайних процесуальних дій щодо очільників УПЦ”, – наголосив Ткаченко.




один коментар
  1. ?Це ще не все ,багато кацапських церков готовлять своїх прихильників недільними школами ,де задурюють дітям голови правильностю своєї релігії .Агітація маленьких прихожан розрахована на майбутнє .а це ще страшніше ніж телебачення рашистських каналів ,якиого ми позбулись .Влада ,може почнете думати головою ,чи вам мало бід від цих кацапських “св’ятош”?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця