<

Президент вручив орден «Золота Зірка» рідним загиблого Героя з 14 бригади Віталія Пархомука

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:45 | 30.12.2022 / Новини / , , /
Перегляди
448
/ Коментарі відсутні

28-грудня Президент України вручив орден «Золота Зірка» рідним загиблого Героя з Ковельського району Віталія Пархомука

Також родині Героя управління соцзахисту населення Ковельської РДА виплатило грошову допомогу, повідомляє Волинська ОДА.

Військовий народився 5-го червня 1984 року в Ратному, а проживав у Заболотті Ковельського району. У 2014 році він добровольцем пішов в армію. Служив танкістом у 14-ій ОМБр імені князя Романа Великого на території Луганської області. Після демобілізації повернувся в рідне село.

У 2019 році знову підписав контракт із тією ж бригадою та продовжив службу на Донбасі. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну захищав північні рубежі держави, зокрема визволяв Київську область.

8-го березня Віталій Пархомук разом з побратимами брав участь у звільненні Макарова. Його танк знищив “Урал”, броньовану техніку та значну кількість живої сили противника. На жаль, він загинув разом з екіпажем унаслідок влучення в танк російської ракети. Цього самого дня під час контрнаступу українських військ смт Макарів було звільнено.

“Ніякі слова та винагороди не замінять родині – сина, брата, чоловіка, тата… Однак наша пам’ять про Героїв повинна не згасати. Завдяки їм, ми зараз розмовляємо рідною мовою, працюємо та продовжуємо боротися за нашу землю”, – йдеться у дописі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер