<

Представники УПЦ МП з-під Луцька погрожують криміналом та поширюють пропаганду у мережі, щоб спинити перехід парафії до ПЦУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:12 | 10.06.2022 / Новини / , /
Перегляди
9943
/ коментарів 6

У Ржищеві Мар’янівської громади Луцького району представники УПЦ МП взялися відстоювати парафію, яка вирішила перейти в ПЦУ. Попри те, що більшість (120 проти 20) людей на зборах проголосували за ПЦУ, настоятель храму вирішив лишитися в церкві московській, а ще – написав заяву у поліцію про “рейдерське захоплення храму”.

Про це стало відомо з офіційного сайту Волинської єпархії УПЦ МП.

На ньому оприлюднили заяву священника Дмитра Головачова та впевнено зазначили наперед, що “у ході досудового розслідування буде встановлено осіб, винних у підробці протоколів загальних зборів та рейдерському захопленні храму. Вказані особи понесуть заслужену кримінальну відповідальність”, – зазначають на сайті.

Проте поряд з заявою – ніякого підтверджуючого ці звинувачення документу чи пояснення від поліції – святі отці все вирішили наперед самостійно.

Пізніше цим повідомленням, розповідають БУГу мешканці Мар’янівки, поділилися в місцевій фейсбук-групі. Як виявилося пропагандою займається Vasyl Shevchuk, який на своїй сторінці зовсім не приховує, що чимось поєднаний з московією. На головному фото – він на фоні пейзажу російського нижнього новгорода.

В коментарях до допису місцеві мешканці реагують емоційно, коментарі навіть не встигають “підтирати” прихильники російської церкви.

Нагадаємо, у травні в Ржищеві відбувся скандал. Тоді зміну підпорядкування церкви підтримала більше як сотня місцевих. Але близько 20 людей, які були проти, просто не прийшли на збори до клубу. Увесь час вони були у церкві, адже боялися, що без них храм захоплять. Про це повідомляв Конкурент.

Були зібрані за перехід підписи. Процедуру переходу хотіли завершити в храмі богослужінням за мир і наших воїнів.

Та розв’язувати питання переходу мирним шляхом не вдалося – на порозі людей зустрів священник і близько двох десятків прихожан, які покидати лоно «Московського патріархату» в жодному разі не хотіли.

Ось так, попри законодавство, прихильники української церкви досі не можуть спати спокійно. Адже сподівалися на те, що інші мешканці села зрозуміють, що в час війни не можна довіряти церкві, яка керується з москви. Відтак, нещодавно зіткнулися із звичною для московії пропагандою.

За українську церкву в Україні люди готові стояти, адже на їхньому боці правда та воля.




коментарів: 6
  1. Маски зняті, тепер видно, хто ворог краіни, хто патріот! Геть з Украіни рашистську ворожу церкву! РЦ – це розсадник зла і розколу!

  2. Спочатку Христа зустрічали вигуками “Оксана”, а потім ті ж люди і кричали “Розпни Його”
    Спочатку до батюшки ходять похрестив, поховай, повінчай, причасти, а потім – геть з церкви і з села, геть з України

    • По-перше, Ісуса зустрічали вигуками не Оксана, а Осанна!
      По-друге, нормальних батюшок ніхто ніколи не виганяє, а просять і благають, залишити московський сатанат, який порушує чи не всі Божі заповіді, і переходити разом із паствою до правдивої церкви.

    • До батюшки а не до прислужника диявола. А ще краще цих іуд відправити на зустріч з сатанистами курвила

  3. Кацапських фанатів треба ставити на місця , в СБУ є непочатий край роботи ,бо ця так називоюча себе паствою, МПешне бидло чекає приходу рускага мира ,а потім буде допомагати цим нелюдям з півночі і все це трвориться на Західній Україні ,а ми думали що тут всі патріоти .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок