<

Працівники ресторанного бізнесу вийшли на протест у Луцьку проти «карантину вихідного дня»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:45 | 11.11.2020 / Новини / , /
Перегляди
21
/ Коментарі відсутні

Численні ресторатори та працівники галузі 11-го листопада вийшли на протест під стіни Волинської облдержадміністрації у Луцьку.

Як розповідають, таким чином вони заявляють про своє право працювати, а також долучаються до всеукраїнської акції. Так, подібні протести заплановані сьогодні в низці міст країни, – передають Волинські Новини.

Присутні вимагають скасувати всі обмеження, пов’язані з роботою ресторанів і кафе в період карантину. З їхніх слів, багато людей зараз втрачають роботу, змушені закривати свій бізнес і, як наслідок, держава зазнає бюджетні втрати.

Водночас наголошують, що права громадян, а також секторів економіки та бізнесу не можуть бути вибірково обмежені в діяльності, як це складається зі сферами громадського харчування, гостинності та культури.

Під час акції ресторатори хочуть передати листи-звернення з підписами на адреси прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, голови Волинської облдержадміністрації Юрія Погуляйка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, голови Національної поліції України Ігоря Клименка, керівника ГУНП у Волинській області Юрія Крошка.

Працівники прийшли під стіни ОДА з промовистими транспарантами: «ФОП – не лох», «Не дамо знищити малий та середній бізнес», «Не допомагаєте – не заважайте», «Ні, новому Голодомору» тощо.

Відзначимо, що на акцію зібрались не тільки працівники ресторанного бізнесу з Луцька. Приїхали також представники галузі з різних куточків області.

«Ми вийшли на акцію протесту проти обмежень, утисків, карантину вихідного дня. Сьогодні бізнес повинен працювати і наповнювати бюджет. Ми маємо годувати наших дітей і наших дідусів, бабусь. У нас знову протести. Всі пам’ятають Майдани. Ми просимо владу почути нас, ми не дамо знищити наш бізнес», – сказала голова «Волинської обласної організації приватних роботодавців торгівлі і комерційної сфери» Іовенко Тетяна Степанівна. Та акцентувала, що краще побороти корупцію на митниці, аніж боротися з рестораторами.

До протестувальників вийшов представник ОДА.

«Хочу запросити ініціативну групу з 10 людей в овальну залу для спілкування. Ми підтримуємо наш народ. Ми можемо спокійно поспілкуватися і дійти до консенсусу», – сказав Анатолій Іванович Костик. Та наголосив, що зараз все працює і поки ніхто нікого не закривав.

Луцькі ресторатори передали ноту протесту представникам Волинської облдержадміністрації. Це звернення, яке підписали 7 тисяч осіб, передадуть прем’єру.

Опісля мітингарі пішли проспектом Волі до приміщення Головного управління Нацполіції області, аби передати звернення міністру МВС Арсену Авакову.

Також працівники волинських ресторанів і кафе від Київського майдану пройшли проспектом Волі до будівлі Головного управління Нацполіції у Волинській області.

До стін управління поліції вони прийшли, аби передати звернення до міністра МВС України Арсена Авакова.

Луцький ресторатор Роман Хорзов зазначив, що працівники вийшли, аби відстоювати свої права. Він нагадав про пресинг, який переживають ресторатори зі сторони поліції, та наголосив, що ресторани і кафе дотримуються всіх карантинних вимог.

Як акцентував Хорзов, ресторатори просять передати листи до нацполіції та Міністерства внутрішніх справ.

Начальник ГУНП Волинської області Юрій Крошко прийняв звернення, однак відзначив, що рішення про обмеження приймає не поліція, а держкомісія ТЕБ та НС.

«Весь світ потерпає від пандемії коронавірусу і несе збитки», – сказав Юрій Крошко та додав, що, на жаль, у заклади люди заходять без масок.

Представники мережі піцерій «Теревені» Богдан Базилюк та ресторану «Корона Вітовта» Олег Іванюк, своєю чергою, наголосили, що порівняно з минулим роком виручка закладів упала вдвічі, а молодь може втратити роботу. Та закликали правоохоронців віднестися до працівників ресторанів і кафе з розумінням. Водночас підкреслили, що усвідомлюють те, що країна не допоможе їм фінансово, тому висловили прохання хоча б дозволити нормально працювати.

До слова, аби запобігти подальшому стрімкому поширенню коронавірусу, на Волині обмежили час роботи закладів громадського харчування. Усі кафе та ресторани повинні працювати з 7.00 до 22.00. Також планують запровадити карантин вихідного дня, який передбачає, що в суботу та неділю заклади працюватимуть лише на виніс.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця