<

Пошуки полтавського терориста: до спецоперації залучили авіацію та обіцяють грошову винагороду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:12 | 24.07.2020 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

У Полтавській області до пошуків Романа Скрипника, який утримував у заручниках полковника поліції Віталія Шияна, залучили повітряну авіацію та ряд правоохоронних органів, серед яких поліція, Нацгвардія, СБУ і прокуратура.

Про це заявила пресофіцерка Нацполіції Полтавщини Поліна Ларіна, пише APnews.

“Пошукові заходи дуже напружені, тому довелося залучити повітряну авіацію і спецтехніку, відповідно, іншу. Проведення спецоперацій передбачає можливість застосування безпілотників, технічних засобів”, – сказала вона.

За словами Ларіної, також до пошуків рецидивіста залучені працівники територіальних підрозділів поліції, співробітники карного розшуку, кінологи з собаками, Служба безпеки України, прокуратура і Національна гвардія.

Окремо у пресслужбі поліції зазначили, що інформації про наявність у злочинця зброї немає.

Тим часом за допомогу у затриманні чоловіка збираються оголосити грошову винагороду.

“Ми сьогодні оголосимо про те, що за інформацію, яка допоможе у розшуку особливо небезпечного злочинця, поліція заплатить грошову винагороду. Суму поки що я назвати не можу, це питання якраз зараз узгоджується”, – розповів пресофіцер Головного управління Національної поліції в Полтавській області Роман Гришин.

Також він повідомив, що зловмисника вже оголошено в розшук, і незабаром всі відділи поліції отримають на нього орієнтування.

Нагадаємо, вранці 23-го липня у Полтаві поліцейські намагалися затримати чоловіка, підозрюваного в незаконному заволодінні транспортними засобами. Під час затримання зловмисник дістав гранату РГД-5 та взяв у заручники поліцейського. 

Згодом стало відомо, що зловмисник під час перемовин обміняв утримуваного працівника карного розшуку на начальника управління карного розшуку ГУ Нацполіції в Полтавській області, з яким поїхав на службовому автомобілі ВАЗ-2112, який він вимагав від копів.

Станом на 12:40 було відомо, що зловмисник перебував у Решетилівському районі. Рухався він сільськими дорогами у супроводі поліції.

За декілька годин чоловік відпустив поліцейського-заручника, покинув авто посеред дороги та втік до лісу. Поліція розшукує втікача.

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко розкрив особу злочинця і його кримінальне досьє. Виявилося, що чоловіка звуть Роман Скрипник, він раніше судимий за кількома статтями, зокрема, шахрайство, крадіжка, зберігання наркотиків.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер