<

[ОНОВЛЕНО] У Полтаві чоловік з гранатою взяв у заручники полковника поліції

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:20 | 23.07.2020 / Новини / , /
Перегляди
5
/ коментарі 2

У Полтаві чоловік, якого намагалися затримати через крадіжку автівки, взяв у заручники поліцейського та погрожує гранатою підірвати себе разом із ним.

16:17 Полтавський нападник, який взяв у заручники працівника поліції та на автомобілі їхав до Києва, відпустив людину і втік. Спецоперація з його затримання триває, повідомили ВВС News Україна у поліції Полтавської області.

Згодом пресслужба поліції уточнила, що із заручником все гаразд.

“Зловмисник посеред дороги покинув авто та втік у лісопосадку. Наразі триває спецоперація із затримання небезпечного озброєного злочинця. Заручника звільнено, він неушкоджений”, – йдеться у заяві.

На питання, чи із заручником все добре, у поліції уточнили – “його відпустили, але чи все добре – наразі невідомо”.

15:30 “Особою, яка сьогодні в Полтаві скоїла низку злочинів і утримує в якості заручника полковника поліції, є Скрипник Роман Миколайович, 14.02.1988 р.н”, написав Геращенко у фейсбуці.

Раніше судимий:

  • 2007 рік – ст. 185 ч. 1 КК України (дрібна крадіжка). Обрана міра запобіжного заходу Ленінським РВ м. Полтави – підписка про невиїзд. Штраф 510 грн.
  • 2008 рік – ст. 185 ч. 2 (крадіжка), ст. 190 ч. 1(шахрайство) КК України. Обрана міра запобіжного заходу Ленінським РВ м. Полтави – підписка про невиїзд. Обмеження свободи на 2 роки.
  • 2014 рік – ст. 185 ч. 2, ст. 309 ч. 2 КК України (виробництво або зберігання наркотиків). Обрана міра запобіжного заходу Машевським РВ м. Полтави – домашній арешт. Обмеження свободи на 3 роки.
  • 2014 рік – ст. 185 ч. 2 ст. 309 ч. 2 КК України. Обрана міра запобіжного заходу Машевським РОВД м. Полтави – домашній арешт. Обмеження свободи на 3 роки.

“Бажання зловмисника, яке спонукало його захопити заручника та погрожувати вибухом гранати – небажання потрапити надовго за грати. Але схоже, що строк позбавлення волі після цих дій буде набагато більший”, – йдеться у дописі заступника мінстар МВС.

Він зазначає, що стратегією дій поліції є перемовини. Заради збереження життя як злочинця, так і оточуючих.

13:45 Вимога чоловіка – уникнути кримінальної відповідальності. Джерело – Полтавське ТВ.

Задовольнити вимогу чоловіка – уникнути кримінальної відповідальності – неможливо. Про це заявив голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов у прямому ефірі телеканалу “НАШ”. За його словами, тривають перемовини, щоб примусити зловмисника здатися, але правоохоронці готові і до силового сценарію розв’язання конфлікту.

13:10. В ефірі телеканалу «НАШ» голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов повідомив, що терористу не дозволять потрапити у населені пункти. Саме тому автомобіль з ним рухається дорогами району. На думку очільника області, який у минулому сам працював правоохоронцем, спецоперація перебуває на завершальному етапі.

12:38. За інформацією авторів телеграм-каналу PavlovskyNews, ім’я терориста — Скрипник Роман Миколайович. Раніше його засуджували за зберігання та збут наркотиків.

За даними реєстру судових рішень, Роман Скрипник одружений і має дитину. Він брав участь в АТО й у 2019 році був засуджений Полтавським районним судом до 3 років умовно за крадіжку та зберігання наркотиків (ч. 3 ст.185, ч. 2 ст. 309 ККУ).

Цей реєстр також містить дані, що людина з таким самим ім’ям була засуджена за крадіжку у грудні 2014 року. Чоловіка засудили до 3 років умовно. У лютому 2015-го його призвали на військову службу. На початку 2016 року він вийшов в запас. У березні 2017 року людина з таким самим ім’ям, за рішенням суду, була примусово відправлена на стаціонарне лікування у Полтавської обласній психілікарні з діагнозом «гострий поліморфний психотичний розлад з симптомами шизофренії, суїцидальні наміри, агресія до оточуючих». Далі, у 2019-му, був вирок за крадіжку та наркотики, а 1 червня 2020 року — 10,2 тис. грн штрафу та позбавлення водійського посвідчення на 1 рік за керування автомобілем у стані наркотичного сп’яніння.

12:35. Про особу терориста відомо, що раніше він працював автослюсарем в ангарах, біля яких і відбулася сьогоднішня подія. Чоловік — 32-річний полтавець, раніше судимий, – пише Полтавщина.

12:31 Події навколо викрадача автомобіля, який погрожував підірвати гранату, почали переміщатися за межі Полтави.

З місця події на вул. Остапа Вишні стало відомо, що в ході переговорів із чоловіком поліція запропонувала йому вільно виїхати за межі міста, щоб виключити можливість вибуху гранати.

Станом на 12:15 автомобіль з терористом їде у Решетилівському районі.

Про це в ефірі «112 Україна» заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

«Сьогодні співробітники кримінального розшуку Полтавської області проводили операцію з затримання людини, яка обгрунтовано підозрюється в крадіжці автівки. Під час затримання ця людина встигла дістати гранату та видернув чеку і тримати за руку співробітника кримінальної поліції. Після чого заявив, що підірве себе та співробітника, якщо його не відпустять», — сказав Геращенко.

За словами заступника міністра, після перемовин рядового поліцейського замінили на начальника карного розшуку Віталія Шияна. Також чоловіку надали авто.

«Зараз була надана автівка цьому злочинцю. Він разом із заручником їде по Полтаві, його супроводжують поліцейські», — додав Геращенко.

На місці створили оперативний штаб.

Після перемовин зловмисник обміняв утримуваного працівника карного розшуку на начальника УКР ГУНП в Полтавській області полковника поліції Шияна, з яким він поїхав на наданому, відповідно до його вимог, автомобілі “Богдан”.

Наразі продовжують вести перемовини, ціль яких примусити зловмисника здатися поліції не наносячи шкоди ні собі, ні оточуючим.

Ввели поліцейську спецоперацію «Грім».

У Департаменті карного розшуку Нацполіції заявили, що зловмисник рухається у напрямку виїзду з міста. Наразі триває спецоперація з затримання чоловіка.

У поліції Полтавської області о 10:00 повідомили про те, що на вулиці Остапа Вишні у Полтаві проводять спецоперацію для затримання підозрюваного у крадіжці авто. Тоді ж зазначили, що чоловік чинить опір та погрожує працівникам поліції гранатою.

14:50 Поліція розпочала кримінальне провадження за трьома статтями: “Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”, “Посягання на життя працівника правоохоронного органу” та “Захоплення працівника правоохоронного органу як заручника”. Санкції цих статей передбачають до 15 років позбавлення волі, – передає Суспільне.




коментарів: 2
    • А мєнтам рангу майор і вище видайте по лишній парі штанів.
      Цьому полковнику вони б ой як пригодились :)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота