<

Посадовця СБУ та його спільників спіймали на хабарі у $110 тисяч

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:44 | 14.03.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ коментарі 3
Слідчими центрального апарату ДБР викрито начальника відділу СБУ, його підлеглого та двох цивільних осіб, які вимагали у громадянина України грошові кошти у розмірі 110 000 доларів США.

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

“В ході досудового розслідування попередньо встановлено, що працівники СБУ вимагали гроші у громадянина за уникнення кримінального переслідування та непозбавлення громадянства України.

Працівників СБУ та двох цивільних осіб затримали під час отримання другої частини траншу в сумі 10 000 доларів США. Першу частину в розмірі 40 000 доларів США підозрювані отримали раніше”, – йдеться в повідомленні.

У СБУ встановили, що зловмисники вимагали чималу суму в іноземній валюті від громадянина України, вихідця однієї з країн Середньої Азії, обіцяючи при цьому сприяти у невжитті заходів із депортації з України його близької родички, яка перебуває у міжнародному розшуку. Для проведення оборудки зловмисники залучили двох посередників. У ході низки санкціонованих слідчих дій за місцями проживання та роботи фігурантів справи співробітники СБ України вилучили речові докази протиправної діяльності.

“Дії наших військовослужбовців є неприпустимими та ганебними для офіцера спецслужби воюючої країни. Ми сприятимемо прозорому слідству і Служба надаватиме йому повну підтримку”, ‒ наголосив Голова СБУ Василь Грицак.

Затриманим готується повідомлення про підозру у вимаганні, вчиненому організованою групою осіб (ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України). У разі доведення провини, затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна.




коментарів: 3
  1. це не за 1000 гривень робити фальсифікуючу кримінальну справу бо так вигідно керівнику справу по замовленню

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця