<

Польський завод пояснив вибір синьо-жовтої форми для українців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:57 | 12.01.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У Польщі компанія Lindab відкидає звинувачення в дискримінації і пояснює, що жовті футболки носять не тільки працівники з України.

Про це йдеться в заяві на сайті компанії, – пише Корреспондент.

У Lindab зазначають, що одним із способів забезпечення ефективності та безпеки на робочому місці є використання різних кольорів захисного одягу для полегшення швидкої ідентифікації. Наприклад, бригадири носять сорочки червоного кольору, техніки – зелені.

У компанії розповідають, що близько року тому у виробничому цеху і на складі виникли проблеми через те, що не всі розмовляли однією мовою.

“Ми також встановили, що деякі співробітники знають як польську, так і іншу мову, і таким чином можуть перекладати. Таке рішення дозволило організувати ефективну систему комунікації між співробітниками, яка полягає в спрямуванні повідомлень безпосередньо людям, які їх розуміють, а також, якщо це необхідно, можуть перекласти і передати їхній зміст іншим”, – пояснюють в компанії.

З моменту впровадження нової системи всі співробітники, які не розмовляють польською, не носять жовтих футболок, а працівники, які можуть допомогти як перекладачі – носять помаранчеві футболки.

“Вибір окремих кольорів не був продиктований жодним прихованим підтекстом. Така система застосовується до всіх іноземців-працівників, які не розмовляють польською мовою”, – зазначають в Lindab.

У компанії заявляють, що раніше не отримували нарікань робітників за колір форми. “Звичайно, ми вже звернулися в юридичну консультацію, щоб переконатися, що це рішення не суперечить відповідним антидискримінаційним законам. Тим не менш, ми продовжимо переговори, щоб переконатися, що це вигідне рішення для всіх співробітників наших заводів”, – додали в Lindab.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця