<

Поліція офіційно прокоментувала правопорушення під час демонтажу Старого ринку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:51 | 8.02.2020 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

7-го лютого начальник Головного управління Національної поліції в області Петро Шпига під час зустрічі голови облдержадміністрації з підприємцями та керівниками правоохоронних органів в області заявив про позицію поліції в ситуації по старому ринку.

Про це інформує поліція Волині.

Керівник поліції Волині поінформував громадськість про реагування поліцейських на правопорушення під час спроби демонтажу контейнерів на старому ринку по вулиці Глушець у Луцьку в ніч на середу, 5-го лютого. Петро Шпига запевнив, що дії поліцейських були винятково в межах правового поля та повноважень, визначених чинним законодавством.

“Поліція – це не каральний орган. Завдання поліції – служити та захищати! У випадку на старому ринку ми захищали права та свободи громадян”, – наголосив керівник поліції області. 

Петро Шпига поінформував учасників зустрічі про правові підстави залучення поліцейських до забезпечення публічної безпеки та порядку, зокрема, під час примусового виконання судових рішень і рішень інших органів.

Керівник поліції області повідомив, що за фактами умисного знищення та пошкодження майна під час демонтажу контейнерів на старому ринку в Луцьку слідчі відкрили кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 194 Кримінального кодексу України.

Також, за заявою співробітника муніципальної варти слідчі Луцького відділу поліції відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ст. 350 Кримінального кодексу України. Йдеться про погрози або насильство щодо службової особи. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер