<

Під Луцьком стартував п’ятнадцятий «Бандерштат»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:06 | 6.08.2021 / Новини / , /
Перегляди
440
/ Коментарі відсутні

У селі Рованці стартував фестиваль українського духу «Бандерштат». Подія триватиме три дні — з 6 по 8 серпня.

Після дворічної перерви на волинську землю фестиваль повертається, повідомляють “Волинські новини”.

Наразі на “Бандерштаті” не надто велелюдно, однак вже є перші мешканці наметового містечка. Попри те, що ніч була дуже дощовою, погодні умови сприяють виступам просто неба.

Для зручності організатори розробили спеціальну карту з позначенням різних локацій фестивалю. На гостей чекають музична сцена, акустична ватра, літературна та гутіркова сцени. Крім того, працює дитяча зона, фудкорт.

Цьогоріч на «Бандершаті» вступлять такі гурти: Бумбокс, Без Обмежень, ТНМК, Карна, Фіолет, Один в каное та інші.

А на гутірковій сцені можна буде поспілкуватися з відомими українськими письменниками, політиками, істориками, громадськими активістами, музикантами, художниками, журналістами тощо. Традиційно відбудеться гутірка з ветеранами ОУН-УПА.

Особливістю цьогорічного «Бендерштату» є те, що на ньому можна буде вакцинуватися від коронавірусу. Наразі на пункті щеплення є дві вакцини: CoronaVac та Pfizer, розповів керівник медичної служби фестивалю Олесь Марищук.

«Ми просили організаторів, щоб на вакцинацію був попередній запис, аби було розуміння та певна координація роботи. У вакцинації ми не будемо відмовляти нікому, але є моменти правильної реєстрації. Тобто людина може бути або зареєстрованою у сімейного лікаря, або не зареєстрованою. Якщо вона не зареєстрована, то має прибути з паспортом та ідентифікаційним кодом. У медично-інформаційній системі створюється так званий випадок і людину щеплюють. Попередньо на вакцинацію записалися 40 людей, але не відмовимо й тому, хто підійде ще. Єдиний нюанс: Pfizer – шестидозний, тобто відкрита вакцина може стояти не більше шести годин, відповідно ми будемо відкривати упаковку, коли приходитиме шість людей», – сказав Олесь Марищук.

Насамкінець Олесь Марищук розповів для бандерштатівців, як вберегтися від зараження коронавірусом:«Має бути масковий режим, його ніхто не відміняв. На жаль, дотриматися його непросто. Але фестиваль відбувається на свіжому повітрі, тому немає такого тісного контакту. На таких фестивалях неможливо дотримуватися дистанціювання, тому прохання, щоб люди одягали маску. Також важливою є гігієна рук».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця