<

Під час засідання парламенту Словаччини депутат облив водою прапор України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:26 | 12.02.2022 / Новини / , /
Перегляди
474
/ Коментарі відсутні

У парламенті Словаччини депутат від ультраправої партії Андрей Медвецьки вилив на прапор України воду під час засідання.

Словацькі депутати у вівторок зібрались на позачергове засідання, на якому було заплановано затвердити оборонну угоду зі США, повідомляє “Європейська правда“.

Депутати від проросійських партій SMER та “Народної партії Наша Словаччина” постійно зривали засідання і не давали виступати представникам провладних партій та влади.

Депутати від ультраправої партії “Народна партія Наша Словаччина” Петер Крупа та Андрей Медвецьки заблокували трибуну і розтягнули перед мікрофоном прапор Словаччини.

Натомість представники партії Свобода та Солідарність (SaS) Яна Циганікова та Мирослав Жіяк розтягнули перед трибуною прапор України.

Після цього депутат Медвецьки взяв пляшку води і почав обливати прапор України, а потім і депутатів, які його тримали. Спікер змушений був оголосити перерву у засіданні.

Посольство України у Братиславі засудило інцидент у парламенті Словаччини, під час якого депутат від ультраправої партії Андрей Медвецький вилив на прапор України воду.

Про це йдеться у повідомленні посольства у твіттері.

“Сьогодні в Києві Іван Корчок (глава МЗС Словаччини. – Ред.) підтвердив тверду незмінну позицію Словаччини в підтримці України! Маємо підтримку й у Національній раді Словаччини!

Негідне поводження з прапором України з боку депутатів Марека Котлеби, Андрея Медвецького не може її похитнути! Засуджуємо й вимагаємо вибачень!” – йдеться у повідомленні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер