<

Петру Порошенку оголосили підозру про держзраду та фінансування тероризму

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:41 | 20.12.2021 / Новини / /
Перегляди
633
/ коментарі 3

П’ятому Президенту України, нині народному депутату України, Петру Порошенку повідомили про підозру у вчиненні державної зради та сприянні діяльності терористичних організацій.

Він підозрюється у тому, що, діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з-поміж представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР», повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Наразі розслідують кримінальне провадження щодо організації злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій групою громадян України на загальну суму близько 1,5 мільярда гривень.

У вересні-листопаді у вказаному провадженні вже повідомлено про підозру одному із чинних народних депутатів, Віктору Медведчуку та колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину.

Вони підозрюються у купівлі за державні кошти в ОРДЛО вугілля. На думку слідства, своїми діями фігуранти провадження поставили енергетичну сферу України у залежність від Російської Федерації та терористичних організацій.

Провадження здійснюється ч. 1 та ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) КК України.

Санкціями вищевказаних статей передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна або без такої.




коментарів: 3
  1. алiк ! ти де ? твiй улюблений пеця – зрадник ! ану давай волай про 73% ! але май на увазi – i на тебе може впасти пiдозра !

  2. Зєля всерйоз взявся за канкурєнтів на наступних виборах!))) ну тут таке діло, або ти , або тебе..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця