<

Чи перенесуть локдаун в Україні: МОЗ виступає проти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:50 | 6.01.2021 / Новини / /
Перегляди
5
/ коментарів 5

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов сподівається, що січневий жорсткий карантин допоможе уникнути локдауну до весни і навесні. Водночас джерела з ОП заявляють про перенесення локдауну на лютий.

Про це повідомив Степанов на брифінгу 6-го січня, – передає УП.

“Міністерство охорони здоров’я проти перенесення жорсткого карантину, проти його скасування. У нас фіксується на сьогодні, це в період свят, близько 5-ти, 6-ти, майже 7 тисяч випадків захворювання COVID-19, щодня від цієї хвороби помирає близько 200 чоловік. Зараз більше 2 тисяч осіб перебувають у лікарнях, більше 10% – це важкі хворі. Взагалі у нас збільшується кількість важких хворих …

Ми не хочемо отримувати по 17, 20, 25 тисяч (хворих). Думка епідеміологів: ми дуже потребуємо проведенні жорсткого карантину саме з 8 по 24 січня для того, щоб максимально збити “хвилю” і пройти її до весни, до квітня-травня без введення жорсткого карантину, який може вдарити по нашій економіці “, – зазначив Степанов.

Він додав, що громадян заздалегідь попередили про посилений карантин з 8-го по 24-те січня включно. За його словами, бізнес розуміє необхідність обмежень і готовий до них.

Міністр очікує зростання числа хворих COVID-19 після свят і збільшення навантаження на медичну систему, відповідно. А з січня очікується також пік захворюваності на грип – також інфекційне захворювання, яке має ускладнення, схожі з COVID-19.

Тим часом джерело в Офісі Президента інформує, що лакдаун можуть перенести на лютий місяць, – йдеться у телеграм-каналі Легітимний.

“Зазвичай у нас сезонна епідемія на грип починається в 20-х числах січня і триває до середини лютого. На сьогоднішній селекторній нараді у Президента (4-го січня) це обговорювалося і попередньо прийнято рішення про перенесення локдауна на кінець січня”. – йдеться у повідомленні.

Джерело пояснює, що це не доцільно вводити локдаун 8-го січня при маленьких цифрах захворюваності, і середнього завантаження медичних установ. Адже в лютому, коли почнеться «третя хвиля», доведеться знову вводити локдаун, а це буде зробити дуже складно і майже нереально. У підсумку цей трек стане “критичним” і “антихайповим” для влади, яка отримає хвилю критики від усіх.

Наразі чекають цифри від МОЗ і прогнози, а також поставлена задача підготуватись до «третьої» умовної хвилі епідемії коронавірусу, яка якраз почнеться в перших числах лютого. Тоді очікується 15-20 тисяч хворих на день.

«Сьомого буде рішення. Зараз триває ретельна оцінка трендів кількості хворих», – пояснило джерело в ОП для РБК-Україна.




коментарів: 5
  1. Які хворі? Людина наприклад підхопила простуду, підвищилась температура, і з того нагнітання зомбоящика, через переляк всі летять ая -яй до лікарні, а там ті чудові тести які навіть Кока-Колу коли тестиють чи авокадо то показують що вони теж хворі, от і людині через одного показує що хаорий і «коронують», людина з того ще більшого переляку через страх і температуру себе накручує що може щось статись не поправне, ну і лягає в лікарню, лікується , її починають лікувати по протоколу , це таке лікування що так дає по здоров‘ю і без того на ослаблений організм, що там може бути і різне!!!! Заспокойтесь любі Люди. Зрозумійте все добре, не дивіться той ящик! Змилуйтесь, я не можу всього вам росказати, будьте свідомими, любіть Бога живого, зрозумійте що Ви його діти , і Батько люблячий ніколи нас не обідить як би не було! Просто відкиньте від голови цю всю мішуру, якщо і захворіли то спокійно відностесь до того, навіть дуже літні люди якщо в спокоі і принятті з легкістю переносять ту хворобу , і набувають стійкий імунітет. Це як грип тільки трошки затяжніший. Є люди які можуть позволити собі 5 тестів зробити і вони через один показують різні результати, так що заспокойтесь, ми всі переживем. Від серцевих нападів, від паніки по статистиці вмерло за цей рік 248000 людей а цього ніде не написали чомусь. Все робится щоб нас привити…. !
    З любовью !

  2. Хто в що віре те буде й мати. Хто зараз в маски віре. А хто в свій імунітет і в свіже повітря, та на Бога покладається.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер