<

Парламентським партіям відшкодували майже 500 мільйонів гривень за витрати на вибори

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:57 | 29.01.2020 / Новини / , /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Парламентські партії отримали з бюджету повне відшкодування своїх витрат на виборчу кампанію. У січні Центральна виборча комісія отримала ці кошти з бюджету та, згідно з вимогами закону, перерахувала їх партіям.

Про це повідомляє громадський рух ЧЕСНО, – передають Волинські Новини.

“…Кошти на відшкодування політичним партіям витрат, пов’язаних із фінансуванням їхньої передвиборної агітації на вказаних виборах, перераховано Центральною виборчою комісією в повному обсязі” – йдеться у відповіді інформаційний запит.

Сукупна сума компенсації становить 467,3 мільйона. Згідно із законом, з бюджету компенсується 100% витрат кожної з партій, яка подолала 5%-ий бар’єр та пройшла до парламенту. Найбільшу компенсацію отримала партія “Слуга народу” – 114,6 мільйонів гривень.

Найменше отримала “Опозиційна платформа – За життя” – 60,3 мільйони. Саме стільки ці партії офіційно витратили під час парламентських виборів з виборчого рахунку.

Максимальна сума компенсації партіям обмежується лише фактичними офіційними витратами партії та встановленим у законі лімітом на витрати, а це майже 375,6 мільйонів гривень (90 тисяч мінімальних зарплат). Тож жодна партія офіційно не витратила навіть третини від встановлених законом лімітів.




один коментар
  1. На 10-ту шахту грошей нема? Шахтарям на зарплату грошей нема? Хворим дітям на операції грошей нема? Пораненим захисникам грошей на лікування нема? ГОЛОВНЕ ПІД ЧАС ВІЙНИ КОМПЕНСУВАТИ ПОЛІТИКАМ!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця