<

Світовий банк виділить $1,5 мільярда на розвиток і відновлення України

11:15 | 28.03.2024 / Новини / , /
Перегляди
14
/ Коментарі відсутні

Світовий банк виділить $1,5 мільярда Україні в межах позики на підтримку політики розвитку (DPL). Очікують, що кошти надійдуть до кінця березня 2024 року.

Про це повідомили в Мінфіні, передає Бабель.

З цієї суми $984 мільйони нададуть під гарантії Японії, а $516 мільйонів – під гарантії Великої Британії. Гроші спрямують на підтримку держбюджету України та відновлення економіки, а також на першочергові соціальні й гуманітарні видатки.

Водночас для зниження вартості обслуговування кредитних зобовʼязань України у межах позики DPL2024 на найближчі роки з японських коштів передбачена капіталізація відсотків на $99,54 мільйона.

Міністр фінансів Сергій Марченко зазначив, що Світовий банк, Японія і Велика Британія є ключовими партнерами України, які підтримують країну від перших днів повномасштабного вторгнення рф.

DPL – це системний проєкт, спрямований на підтримку проведення реформ в Україні, а кошти зараховуються до загального фонду державного бюджету єдиним траншем за результатами виконаних завдань.

Від початку 2024 року Україна отримала близько $1,2 мільярда зовнішньої фінансової допомоги від донорів через проєкти Світового банку. З них майже 75% – гранти, зазначили в міністерстві.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця