<

Опитування від Зеленського: волиняни вісім разів зверталися до поліції

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:36 | 25.10.2020 / Новини / , /
Перегляди
10
/ Коментарі відсутні

За останню добу до Нацполіції Волині вісім разів зверталися волиняни через опитування “5 запитань від президента”.

На лінії “102” заявники вказували на незаконну агітацію. Про це розповів начальник ГУНП області Юрій Крошко, – інформує Суспільне. 

Найбільше таких заяв правоохоронці отримали від ковельчан.

“На думку заявників, які телефонують на “102”, відбувається нібито незаконна агітація. Зараз правоохоронці перевіряють усі ці факти чи є там склад виборчого законодавства”, – каже Юрій Крошко.

Зі слів начальника Нацполіції Волині, правоохоронці, які чергують на ДВК стежать, щоб опитування відбувалося за межами приміщення де відбувається голосування і після того, як виборець вже віддав свій голос.

До слова, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що опитування, які проводяться поза виборчою дільницею після голосування, зокрема екзит-поли, не суперечать закону України., – передає пресслужба МВС України. 

«Опитування поза виборчою дільницею не порушує закон України, оскільки, не ідентифікує особу, так як це потрібно у бюлетені, не розкриває персональних даних. Крім того, громадяни за бажанням можуть брати чи не брати участь у опитуваннях, це не є обов’язковим», – наголосив Арсен Аваков. 

Він наголосив, що такі опитування, зокрема й ініційоване Президентом України, не має агітаційного характеру. 

«Опитування та проведення екзитполів після голосувань – це розповсюджена практика протягом всієї історії виборів в Україні. Тому МВС не бачить ніяких проблем з реалізацією ініціативи «5 питань від президента», – зазначив міністр.

Варто зазначити, що існує певний порядок проведення опитування – інтерв’юери мають працювати поза виборчою дільницею і ні за кого не агітувати. Вони мають опитувати громадян після того, як ті проголосують на виборах. 

Читайте також:

В Іваничах на виборах проводили опитування від Зеленського




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер