<

Новим головою НБУ став колишній очільник Ощадбанку Андрій Пишний

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:47 | 7.10.2022 / Новини / /
Перегляди
105
/ Коментарі відсутні

Андрія Пишного офіційно призначено головою Національного банку України (НБУ). На посаді він змінив Кирила Шевченка.

Постанову № 8107 про призначення Пишного ухвалили депутати Верховної Ради 7-го жовтня. За проголосували 290 нардепів.

Днем раніше профільний комітет розглянув кандидатуру Пишного та схвалив її майже одноголосно. На засіданні був присутній сам Пишний.

Він зазначив, що його найважливіший пріоритет на новій посаді – розпочати програму з МВФ. Також новий глава Нацбанку підтримує збереження високої облікової ставки на рівні 25%.

Останнім часом він тісно співпрацює з головою Офісу президента Андрієм Єрмаком, зокрема в межах міжнародної санкційної групи “Єрмака-Макфола”.

Видання “Наші гроші” додає, що Андрій Єрмак і Андрій Пишний також багато років були співзасновниками громадської організації «Відчуй», яка займається допомогою та соціальною адаптацією людей з порушеннями слуху.

У 2010 році Єрмак був довіреною особою Арсенія Яценюка на 216 окрузі в Києві під час виборів президента. Андрій Пишний – давній політичний соратник Яценюка: вони разом працювали над політичним проєктом “Фронт змін”.

На парламентських виборах 2012 року Пишний став заступником керівника штабу “Батьківщини”, а в грудні – лідером “групи Яценюка” у фракції “Батьківщини”, – йдеться у статті ЕП.

Як повідомляє Економічна правда, у Пишного 16 років стажу в банківській системі. На час його керування припали найбільш значущі зміни в Ощадбанку і виведення фінустанови на прибуткову діяльність.

Також на час його роботи в банку припала одна з найбільш гучних перемог України в міжнародному арбітражі з росією – щодо активів Ощадбанку в Криму на 1,3 млрд дол.

Нагадаємо: Голові НБУ Шевченку оголосили підозру




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця