<

«Дружба і братство»: Нацбанки України та Польщі випустять монети до Дня Незалежності

16:40 | 11.08.2023 / Новини / , , /
Перегляди
116
/ 1 коментар

Національний банк Польщі та Національний банк України спільно випустять колекційні монети з нагоди Дня Незалежності України.

Про це у четвер повідомив на своєму сайті Нацбанк Польщі, пише Європейська правда.

24-го серпня обидва національні банки випустять срібні колекційні монети «Дружба і братство – найбільше багатство».

Монети, які розробив український художник Володимир Таран, будуть доступні і в Польщі, і в Україні.

«Спільний випуск срібних монет номіналом 10 злотих і 10 гривень відповідно є ще одним доказом плідної співпраці Національного банку Польщі та Національного банку України. Обидві монети утворюють комплект, а їх дизайн створює композиційне ціле, утворюючи форму серця», – йдеться у повідомленні.

Монети буде виготовлено зі срібла Ag 999, вага кожної становитиме 31,1 г. Загальний випуск наборів становитиме до 10 тисяч штук, половину з яких виготовлятимуть та продаватимуть у Польщі, половину – в Україні.

У Польщі монети можна буде придбати в касах регіональних відділень національного банку та в інтернет-магазині «Колекціонер». В Україні ж їх розповсюджуватимуть через офіційні банки-дистриб’ютори та через інтернет-магазин НБУ.

Цьогорічний випуск є другою спільною ініціативою НБУ та НБП. У 2012 році обидва банки випустили срібні колекційні монети з нагоди Чемпіонату Європи з футболу УЄФА 2010-12 років – так само, як і зараз – у вигляді набору.

Національний банк Польщі планує передати кошти від продажу набору срібних колекційних монет «Дружба і братство – найбільше багатство» Україні у вигляді безповоротної гуманітарної фінансової допомоги.




один коментар
  1. Диванний Експерт у вишиванці, націонал-консерватор. :

    А тепер треба підтягнути Гривню шоб був обмінний курс на Злотий один до одного, або мінімум, як USD/EUR. Ото була б справжня економічна Перемога для України. І заробітні плати з пенсіями, як в Польщі. І тоді займатися корупцією було б точно не вигідно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота