<

У НБУ прогнозують щорічне зменшення міжнародної фіндопомоги для України

08:49 | 4.02.2024 / Новини / , , /
Перегляди
122
/ коментарі 3

Україна й надалі буде залежати від фінансової допомоги міжнародних партнерів, при цьому її обсяги суттєво скоротяться.

Про це йдеться в Інфляційному звіті НБУ.

«Прогноз передбачає збереження значної зовнішньої фінансової підтримки. У 2024–2026 роках очікується залучення міжнародного фінансування в розмірі 37,4 млрд доларів, 25,1 млрд доларів та 12,6 млрд доларів відповідно», – повідомили у Нацбанку.

Аналітики НБУ акцентують увагу не тільки на обсягах фінансування, а й на його ритмічності: без неї країна не зможе забезпечити щомісячне виконання всіх запланованих видатків бюджету.

В кінці 2023 та початку 2024 роки саме безперебійність надходжень викликала найбільші занепокоєння. Якщо такі труднощі будуть мати місце й надалі, це посилить загрозу поновлення емісійного фінансування бюджету з боку НБУ, хоча в кінці року такий варіант регулятор назвав малоймовірним.

В грудні міністр фінансів України Сергій Марченко заявив, що у 2024-му Україні знадобиться 37,3 млрд доларів зовнішнього фінансування, що на 4 млрд доларів менше, ніж планувалось раніше. Від допомоги міжнародних партнерів перш за все залежить соціальна сфера.

Нагадаємо, 1 лютого лідери 27 країн Євросоюзу проголосували за надання фінансової допомоги Україні з бюджету ЄС до 2027 року. Рішення було схвалено одностайно.




коментарів: 3
  1. Європейці ,присилайте в Україну контролерів вашої валютної допомогли ,бо в нас на чуже ,знайдеться дуже багато охочих.

  2. на нас з вами це ніяк не відобразиться.
    коханки бариг діамантів недоотримають, ото і всього

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя