<

Жителя Нововолинська судитимуть за ухилення від військової служби

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:32 | 26.01.2019 / Нововолинськ / , /
Перегляди
2
/ коментарів 16

25-річний чоловік пройшов військово-лікарську  комісію, був визнаний придатний до військової служби, проте без підстав відмовився від вручення повістки. Нововолинцю загрожує до трьох років обмеження волі.

Нововолинський відділ Володимир-Волинської місцевої прокуратури затвердив та скерував до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про ухилення 25-річного мешканця шахтарського міста від призову на строкову військову службу (кримінальне правопорушення, передбачене ст. 335 Кримінального кодексу України), – повідомили у прес-службі волинської прокуратури.

Молодик пройшов військово-лікарську комісію, був визнаний придатним до військової служби, проте 1 листопада 2018 року в приміщенні Нововолинського об’єднаного районного військового комісаріату відмовився від отримання повістки про необхідність явки у Волинський обласний збірний пункт у складі команди для направлення у військову частину. У зв’язку із цим комісія склала акт відмови від вручення повістки. 

Попри те, що підстав для відстрочки чи звільнення від призову чоловік не мав та був ознайомлений про кримінальну відповідальність за ухилення від призову, до військкомату він без поважних причин не прибув, відтак невдовзі постане перед судом.

Зауважимо, що за ухилення від призову на строкову військову службу санкцією ст. 335 КК України передбачено покарання у виді обмеження волі на строк до трьох років.




коментарів: 16
  1. Прочитав статтю, и хотілось би дізнатися про такий момент, як військовозобов’язаний ухилився від військової служби? Якщо людина відмовилась від вручення повістки і був складений акт, то скажіть мені будь ласка на якій підставі він мав з’явитись до військомату? Це вже абсурд!!! Людина відмовилась від повістки, в не могла знати що їй потрібно прибути до військового комісаріату! Ганьба нашим військовим комісаріатам, і лікарям до яких юнаки ходять на ВЛК адже хто служив той знае, що у лікарів ти завжди придатний!!! А у військоматі якщо щось кажеш то на тебе кажуть що ти сепаратист. Я вважаю що потрібно займатись військомату ми, та лікарями, позасуджувати на 20/30 років позбавлення волі, за їхню халатність, та підробку документів призовників.

  2. воєнкома треба призвати, бо наїв собі таку харю і таку сраку що не поміщається на 1 стілець

  3. та не посадять, условку дадуть, а якшо і так то як хтось казав краще три роки посидіти ніж вічність пролежати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер