<

Заступник мера Нововолинська Сторонський спілкувався з журналістами про проблеми міста

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:51 | 16.03.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
13
/ коментарі 2

16-го березня заступник міського голови Нововолинська Андрій Сторонський провів п’ятнадцятихвилинну прес-конференцію з місцевими ЗМІ, де підняв питання насущних проблем міста.

Хто має платити нічиїй профтехосвіті?

24-го грудня міська рада прийняла бюджет, потім було прийнято державний бюджет, за яким, не передбачивши для того відповідних коштів, заклади профтехосвіти перекладалися саме на міськраду. Даним рішенням порушуються і Конституція України, і Бюджетний кодекс. Ми пропонували Кабміну передати органам місцевого самоврядування витрати на утримання закладів, чого не було зроблено. Тому склалася ситуація, що два училища в місті залишилися без зарплат і стипендій. Облрада за рахунок коштів цільової освітньої субвенції виділила суму в кількості 3, 3 мільйона гривень на фінансування профтехосвіти. Хоча говорити, що у нас 2 заклади, не приходиться, оскільки один з них знаходиться в Будятичах Іваничівського району. Ми ставили питання щоб ВПУ №1 було перереєстроване. На жаль, жодного кроку для цього Управлінням освіти не було зроблено, і тому в рішенні сесії одним з пунктів виклали: будемо ставити питання перед судом про примусову переєстрацію ВПУ.

З обласного бюджету на сьогодні фінансується 11 училищ, з міського планується фінансувати 2. Наше місто не має можливості це зробити, бо це 24 мільйони в рік. Усі кошти вже розприділені між закладими освіти та охорони здоров’я тощо. І якщо зараз проводити перерозподіл цих фінансів, то треба їх забрати, і навіть тоді 21 мільйон ми не назбираємо. Тому коли деякі депутати заявляють, що треба забрати ці кошти з фінансування кабельного телебачення… то я б хотів спитати: чи ці цифри взагалі співрозмірні – 21 мільйон і 40 тисяч, які виділені на ТТІ? Про що ми говоримо?

Влада пільгу дала – влада пільгу забрала.

До мене зверталися демобілізовані учасники АТО, що міська влада відібрала пільгу дітям на харчування. В минулому році у нас було перевиконання бюджету і ми могли за рахунок цих коштів додати на харчування дітей в дошкільних навчальних закладах, і таким чином звільнити від батьківської плати сім’ї учасників АТО. Міська влада на сьогоднішній день з 20-ти гривень, які йдуть на харчування дітей, 8 гривень дає з бюджету, а 12 доплачують батьки. У цьому році розуміли важливість надання додаткової пільги на харчування, але виділити ще 300 тисяч ми не в змозі, оскільки дуже багато функцій держави було перекладено на міський бюджет. Говорити про те, що ми б не хотіли дати цю пільгу – неприпустимо. Я  порадив би батькам цих дітей написати звернення до депутатів міськради і на сесії, при умові перевиконання бюджету, розглядати можливість виділення додаткових коштів на харчування.

Податкова в Володимирі-Волинському то таке… Пенсійний в Іваничах!

Податкова не чіпає інтереси людей, а тут йдеться про інтереси пенсіонерів, які звертаються, чи правильно нарахована пенсія. Говорити, що заступник начальника вирішуватиме всі ті проблеми, що й начальник, негарно. Якщо стоятиме питання про скорочення апарату Пенсійного фонду, то як ви думаєте, де він буде в першу чергу скорочуватись? Я просив в керівника області пана Філіпчука навести хоч один логічний аргумент в користь тому, що центр має бути в Іваничах. Коли приміщення в нас нормальне, рівень підготовки теж, кількість пенсіонерів в два з половиною рази більша, ніж в райцентрі. І самі ж вони собі заперечують, бо кажуть: як будуть жителі району добиратися в Нововолинськ? Так ви ж говорите, що не буде потреби їздити!

Прес-конференція тривала 15 хвилин, з усіх присутніх представників преси питання задали двоє.




коментарів: 2
  1. Вы казнокрады.себе премии поснимайте.и льготы которые есть а не с бойцов и их семей.вы так много льгот надавали.когда вы уже нажретесь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Травня, Середа
7 Травня, Вівторок