<

За крок до краху: якщо не напрацюють систему вчасного точного діагностування коронавірусу, то це призведе до непоправних наслідків у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:50 | 17.04.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
1
/ коментарів 12

Медична галузь Нововолинська опинилася сьогодні у критичній ситуації – у реанімації місцевої лікарні уже майже нікому працювати, частина персоналу лікарні на самоізоляції, чи не щодня приходять результати тестувань із підтвердженням коронавірусу у медиків. Навіть попри те, що вірусологічна лабораторія у Волинській області працює цілодобово, БУГу розповідають, що результати ПЛР-тестувань приходять через кілька днів після забору аналізів. Таке довге часове вікно стоїть на заваді вчасної реакції медиків і може призвести до непоправних наслідків.

Як розповіли БУГу люди, які знають ситуацію, забір аналізів на ПЛР-тестування здебільшого здійснюють у випадку, коли в людини вже є симптоми захворювання. Через очікування результатів втрачається дорогоцінний час, коли можна було призначити лікування та уникнути можливих ускладенень хвороби. Є побоювання, що з часом пацієнтів ставатиме більше.

14-го квітня був здійснений забір аналізів у медиків швидкої допомоги, які безпосередньо контактували з хворими на коронавірус. Станом на 14-ту годину 17-го квітня результатів ще не було отримано. Люди на самоізоляції.

Поки готувалася стаття, стало відомо, що станом на 15-ту годину 17-го квітня у Нововолинську виявлено коронавірус ще у двох медиків. Загалом у Нововолинську коронавірус виявлено у восьми медиків – працівників різних відділень лікарні, в тому числі в фельдшера “швидкої”. Це якщо спиратися на підрахунки журналістів БУГу. На сайті міської ради немає узагальненої кількості хворих медпрацівників станом на 17-те квітня.

Відомо, що у медпрацівників лікарні були відібрані аналізи, по яким поки немає результатів.

За останньою інформацією, яку подавали на офіційному сайті міськради зранку 17-го квітня, здійснено 102 забори матеріалу, 23 з яких в роботі. Знову ж, без конкретики щодо медпрацівників.

Доцільність забору аналізів на ПЛР-тестування визначає сімейний лікар і є алгоритм дій, розповідають БУГу. Так, забір здійснюється здебільшого за присутності симптомів хвороби. Але коронавірус може передаватися від людей, у яких немає симптомів. Також хворий може інфікувати інших впродовж інкубаційного періоду, який триває два тижні.

“Над ситуацією можна остаточно втратити контроль, якщо не буде напрацьована система вчасного точного діагностування захворювання.

Бажання нерозуміти проблему може призвести до непоправних наслідків – у Нововолинську нікому буде діагностувати коронавірус і взагалі – лікувати хворих”, – з тривогою розповідають БУГу.

Лікарі Нововолинська зіткнулися із проблемою, яку важко вирішити і потребують допомоги. Коли Україна направляє медиків в Італію для боротьби з коронавірусом, такої ж допомоги потребують тут, на місці. В той же час, обіцяних доплат до зарплати медики Нововолинська у березні так і не отримали.

Ніхто не міг подумати, що біда прийде так швидко, але якщо вчасно не відреагувати, то вона набуде нечуваних масштабів.

Якщо ситуацію не бажатимуть розуміти в державі, а прості громадяни продовжуватимуть свідомо недотримуватися карантинних заходів, то майбутній сценарій ми вже бачили в Італії.

Нагадаємо, що станом на 15:00 у Нововолинську виявили коронавірусу ще двох медиків.

У реанімаційне відділення Нововолинської лікарні терміново шукають працівників.




коментарів: 12
  1. Цікаво ! Основним розносчиком вірусу стали медичні працівники та попи московського патріархату.

  2. Головне – не боятися, бо організм зреагує не в нашу користь.
    Лимончик, женьшень з гарячою водою по пару раз на день.
    Вдобавок, чайну ложечку перекісі на стакан теплої води, шоб збагатити легені киснем.

    І ше, можна видушити часник і дати настоятись у вині днів 3-5 (багато часнику, чверть, а то й третину бутилки навіть), потім процідити і по столовій ложці хоча б раз в день. Тримати в холодильнику.

    Вдобавок до всього, треба приймати цинк, бо він допомагає нашим клітинам засвоювати поживні речовини, шо, в свою чергу, піднімає імунітет.
    Бажано не з аптеки, а там де продають різні суміші для тих хто “качається”.

    Не панікуймо!
    Позитив і гармонійні стосунки з Всевишнім – запорука спокою і здоров’я!

    П.С.: і поменьше читати “статистики”, бо нею маніпулюють!

  3. Бережіть медиків, бо прийде нам всім хана!!! А тих, хто бреше і приховує свої симптоми, то взагалі садити за грати треба!!!

    • Він не гульнув, а підліковував свою проф. хворобу! Йому дали путівку на лікування як для шахтаря! Він там не гуляв, як всі пишуть, а був в лікувальному закладі.

      • Скоріш за все він там і підчепив ту дурню!
        Можливо там родич Мороза керує? )))

  4. Скажу коротко та зрозуміло для всіх жителів міста та й держави вцілому:
    ми є свідками того як наша влада, починаючи з початку лютого 2020 року, обісралась!!!!!
    А усі подальші дії, які вона спрямовує для того щоб приховати факт власної некомпетенції, ще більше викликає не лише смороду, а й проблем!
    Доречі згадайте слова «владики» Павліка, а він у чомусь і був правий: відбувається очищення свідомості народу, люди починають розуміти що кара небесна існує (лавра прекрасний приклад), що влада на місцях втратила відчуття реальності, а влада на верхах просто не знає що означає слово «Керувати», а головне те, що лиш ми, народ України, взмозі подолати все це згуртувавшись!
    Сидімо дома.
    Слава Україні!

    • А може ти привіз бацилу на різдвяні свята?!бо в Тернополі ще 13 січня лікарня була повна хворими на пневмонію і лікарі казали про незвичний вірус,співай гімн,львівські медики дивись цілий літак відігнали.

  5. Сидімо вдома, ну а кого менше шкода посилаймо на роботу та в магазин щоб гроші з продуктами приносив доклигати до кінця пандемії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця