<

Як депутати Нововолинської міської ради працювали на сесії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:10 | 24.05.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
40
/ коментарі 3

23-го травня у Нововолинську відбулася сесія міської ради, на якій розглянули та прийняли 44 проекти рішень.

Як і зазвичай, обранці швидко впоралися зі своєю місією, близько двох годин тривало засідання. Як наголосив міський голова, детально проекти рішень вивчали на засіданнях депутатських комісій та дні депутата.

День депутата, 21-ше травня

На початку засідання привітали двох депутатів із ювілеями.

Депутати міської ради затвердили звіт про виконання міського бюджету за перший квартал. За цей період обсяг міської скарбниці склав 134 мільйони 531 тисяча. Виконання здійснили на 100,8%. Мер Віктор Сапожніков зауважив, що це мало і потрібно шукати способи наповнення, щоб перевиконання було більшим.

Віктор Тарасенко

На сесії затвердили Програму покращення функціонування центру платників податків. Спрямували 125 тисяч гривень на ремонт. Міський голова зазначив, що просили більше, та коштів й так не вистачає на нагальні потреби. В тому числі на ремонт доріг. У 2018 році субвенція з обласного бюджету на дороги складала більше 6 мільйонів, у 2019 дали лише 1 мільйон 340 тисяч.

Андрій Нагорний

Також затвердили Програму розвитку і підтримки комунальних закладів охорони здоров’я міста на 2019-2021 роки. У поточному році спрямують більше 13 мільйонів на комунальні заклади Центр ПМСД, міську стоматполіклініку та центральну міську лікарню.

Андрій Сторонський та Олександр Громик, заступники міського голови

Депутати прийняли рішення передати в оренду приміщення колишньої вугільної котельні по вулиці Нововолинській,24. Там планується облаштування твердопаливної котельні, яка працюватиме на деревній щепі. Така ж функціонує в НЦМЛ та дозволяє економити на опаленні.

Магомед Магомаєв та Олена Чайка

Встановили ставки та пільги зі сплати земельного податку на 2020 рік.

Встановили ставки та пільги зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на 2020 рік. Після пропозицій депутатів, що надходили до сесії, зменшили відсоток на 0,1 для деяких об’єктів нерухомості щодо сплати фізичними особами. Встановили для торгових центрів, універмагів, магазинів – 0,4% ; для їдалень, кафе, закучочних – 0,9%.

Валерій Мних під час засідання зауважив, що можна було б дослухатися до його думки і зменшити ставку податку ще й на житлову нерухомість для пенсіонерів. Та міський голова сказав, що їх багато і почнуть просити інші. Тому лишили ставку 0,5%.

Валерій Мних

Окрім того було внесено ряд змін до рішень міської ради в окремих питаннях. Були надані дозволи на розробку детальних планів територій, в тому числі для “Кроноспану” з реконструкції частини будівлі головного корпусу на вулиці Луцькій, 27.

Виробничому управлінню комунального господарства дали дозвіл на отримання кредиту на 1 мільйон гривень.

Майже всі рішення були підтримані всіма депутатами. Обранці на засіданні уважно розглядали проекти рішень та швидко їх приймали.

Василь Гура
Віктор Марчак
Алім Здига та Наталія Кравчук
Володимир Шаповал
Сергій Семенюк

Сесії відвідують не тільки депутати.

Віктор Мороз, головний лікар НЦМЛ
Михайло Вісьтак, головний архітектор
Олександра Струбицька, помічник народного депутата Ігоря Гузя
Вікторія Магдисюк, керуюча справами виконавчого комітету

Як відвідували обранці дні депутата та сесії 20-го лютого та 23-го травня, можна побачити на фото.




коментарів: 3
  1. Магомед Магомаєв – талановитий хірург з багаторічним досвідом, рукам якого вдячні десятки (чи не сотні) нововолинців. Немає значення ні етнічне походження, ні віросповідання, ні стать, ні гендер, ні сексуальність, і ні колір шкіри, якщо людина почесно служить громаді. Адже Нововолинськ – це європейське місто.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця