<

Віталік «збунтував» проти мера Нововолинська. Відео з місця подій

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:59 | 17.09.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
379
/ коментарів 14

У суботу, 15-го вересня, під будівлею Нововолинської міської ради два брати у нетверезому стані влаштували так званий мітинг проти мера міста Віктора Сапожнікова. До них приєдналося ще кілька десятків хлопців. З’явилося відео з місця подій.

Як повідомив керівник Нововолинського відділу поліції Віктор Пикалюк, два брата підпалили під міськрадою шини та кричали; «Ганьба!», « Відставку мера!». На місце виїхали рятувальники, які загасили вогонь та правоохоронці.

“Два місцевих героя, всім відомий Віталій Г. та його брат, влаштували, як вони казали, мітинг проти мера. На одного із них було складено два протоколи: за появу в громадських місцях у п’яному вигляді та за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів (стаття 178 та 152 Кодексу про адмінправопорушення)”, – зазначив Пикалюк.

Поява в громадських місцях у п’яному вигляді, що ображає людську гідність і громадську мораль, — тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів — тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян — суб’єктів підприємницької діяльності — від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Після невдалої спроби протестувати під міськрадою, компанія відправилася до будинку, де проживає міський голова. Підійшовши до помешкання мера, вигукували «Сапожніков виходь. Вітя виходь».

Відео подій було опубліковане на сторінці місцевого мешканця в інстаграм. Увага! Містить багато ненормативної лексики.

Зазначимо, що законодавство України не забороняє проводити мітинги. Та є певний порядок для організації подібних заходів.

Так, у статті 38 Конституції України закріплено, що громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, про проведення яких завчасно сповіщаються органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування.

Не зрозуміло, чому свій «мітинг» хлопці вирішили провести у неробочий день. Та з огляду на те, що певні учасники цієї акції були у нетверезому стані, можна здогадатися за яких обставин вона була організована.

Окрім шуму під міськрадою та будинком мера, у центрі міста на стенді хтось замалював на фото Сапожнікова.

Автор фото – Анатолій Бідзюра

З міської ради в поліцію було передане відношення з сумою збитків, завданих майну.




коментарів: 14
  1. Оператор відео справжній бидлан. що не слово то мат, цікаво за це бидло що коментує не соромно батькам, що ненавчили нормальної мови. Й ще здивувало, як швидко спрацював стадний ефект цих зомбі матюжних які бистро пішли плюючись й матюкаючись за алкашом Грабовським.

  2. шановний(а)проплачений редактор , скажіть будь ласка ,чому ви в своїх репортажах не користувались статтями КК коли п*яні люди палили шини під волиньвугілля ? а то якісь подвійні стандарти прослідковуються .та й вимкнення коментарів не йде на користь вашому сайту.не падайте так низько.

    • Це питання до поліції, Шановний! А взагалі, порівняювати страйк шахтарів та оцей мітинг у вихідний день під міськрадою і хатою мера? Ви відео бачили? Не падайте так низько. Шановний, а щодо вимкнення коментарів… словниковий запас людей вражає. Та й не ховайтеся! Кометуйте у фейсбук, там є всі посилання на статті!

  3. На що тут дивитись? Пустоголові,тупі,випендрьожники,фу!! Що вони тямлять в політиці чи проблемах міста? Немає управи на них?Для чого нам така поліція?

  4. Сповіщати місцеву виконавчу владу чи ОМС про акції непокори можна й усно. Конституція не змушує це робити письмово. Поліція, яка є гілкою виконавчої влади українського народу тестувала братів Грабовських на алкоголь драгером? Якщо ні – то й говорити про це нічого.
    Далі. Ні одному місті Волині ЖОДЕН міський голова не прославляє себе публічно на величезних банерах, на дошках пошани і на стінах стадіонів (донедавна), які виготовлені професійно і за гроші платників податків. Це – “вождизм”, панове”! А якщо хочете – “сталінізм” у найліпших його совкових проявах. Мер Сапожніков постійно цим займається. Він не вміє нічого іншого, а тому – й не буде нічого іншого робити.
    Вам, молодь, він ще не набрид зі своєю комуністичною командою, звичками і нахабством, який править вами, ось вже близько 30 років? Мені – так! І, вочевидь, братам Грабовським – теж. Гнати його потрібно гидким віником, якщо хочете у Нововолинську європейських порядків і достойного людини життя.

    • “Гнати його потрібно гидким віником, якщо хочете у Нововолинську європейських порядків і достойного людини життя” – може краще вам, пан Анатоль, переїхати в іваничи чи вл.вол, там клятих комуняків при владі нема і напевно там “європейські порядкі і достойне людини життя”. Чи і там е ?

  5. Цей учасник мітингу громадянин Г. рідко буває тверезим і адекватним.Вже давно пора за грати,або на лікування.Сміх та й годі.

  6. вся справа в тому як ви висвітлюєте новини.коли ви писали про гуру з юрківом , то не посилались на статті КК !

    • Ви уважно читаєте? Поліція склала два протоколи. Посилання на КК зі слів начальника поліції. Не журналісти складали протоколи. На Гуру і Юрківа протокол не складали. І якщо ви вважаєте, що мітинг шахтарів і цей мітинг – то одне й те ж, ваше право. Пан Грабовський у себе в фейсбук сам визнає, що дії були ненормальні. Про що тут ще говорити?

  7. А по шарабану отому дибілу віталіку ні хто не недумався надавати. Доречі допомагає.я пробував відразу стає адекватним

    • Він звичайний алкоголік, його треба ізолювати та лікувати, а то пропаде людина

  8. Камишнікова за них на собі “фуфлайку” рватиме… Вона берегиня отаких одвічних неардентальців як Віталька і Суторлін… “Хєрої-мітингарі”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер