<

В Нововолинську найвищий рівень радіації в області

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:49 | 5.06.2019 / Любомль, Нововолинськ /
Перегляди
3
/ коментарів 7

У кількох районах області провели черговий дозиметричний контроль за навколишнім середовищем, аби дотриматися радіаційного захисту населення. Найвищий рівень радіації був у Нововолинську – 14 мкР/год. В інших містах Волині цей показник становить 11-12 мкР/год.

Працівники лабораторії електромагнітних полів та інших фізичних факторів та відокремлених структурних підрозділів ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» щоденно проводять вимірювання потужності експозиційної дози на контрольних майданчиках населених пунктів, – інформують на сайті Волинського лабораторного центру.

За результатами проведених вимірювань середні показники потужності експозиційної дози в травні становили:

м. Нововолинськ – 14 мкР/год.

м. Луцьк – 12 мкР/год
м. Горохів – 12 мкР/год
м. Камінь-Каширський – 11 мкР/год
м. Ковель – 11 мкР/год
смт. Любешів – 12 мкР/год
м. Любомль – 11 мкР/год
смт. Маневичі – 12 мкР/год

Відтак середньомісячні показники потужності експозиційної дози зовнішнього гамма-випромінювання не перевищили природного фону в області.




коментарів: 7
  1. Шахти? А може Кроноспан, чи Ливарний заводи? Щодня, як не з одного заводу сірий дим – так з іншого- рудий. І це тільки на 15 – му мікрорайоні.

  2. ще в девяностих мій дозиметр в середньому показував десь біля 20-25 мікроренген/год, найбільший рівень запам’яталося чомусь був на 15му мкр-ні в місці блакитно-білого катера. Теперішній рівень- то не біда, гірше людям буде від викидів Курчака Кроноспану та ливарних

  3. як вітер в сторону міста, то з “Кроносмерті”-Кронспану труби перевищення забрудннення пилу в 6 разів

  4. Нерозумію який сенс язиками ляпати. Це все на що ми здатні? Люди давно пора прокинутись і брати ситуацію в свої руки. Нас нищать а ми мовчимо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа