<

Уродженець Нововолинська Герус напав на журналістку в Туреччині: що каже сам нардеп

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:56 | 16.08.2020 / Новини, Нововолинськ / , , , /
Перегляди
60
/ коментарі 2

Народний депутат від «Слуги народу» Андрій Герус, уродженець Нововолинська напав на знімальну групу новин «Сьогодні» телеканалу «Україна 24». Він силою забрав посвідчення у журналістки, коли та запитала про вартість відпочинку на одному із елітних курортів Туреччини.

Про це повідомило саме видання

Андрій Герус забрав у журналістки посвідчення, що є перешкодою журналістській діяльності. А саме стаття 171-а Кримінального кодексу України.

Знімальну групу утримували в готелі, нардеп викликав поліцію, щоб не відповідати на запитання журналістів. Канал зв’язався з консулом України в Туреччині.

Той запевнив – вже вирішує питання звільнення знімальної групи. Журналістка Дарія Сметанко за редакційним завданням готувала матеріал про депутатські відпустки.

Зрештою вона вийшла на зв’язок і розповіла про ситуацію станом на 19:11 15-го серпня.

“Нас відпустили, все уже добре. Ми перебували на ресепшні, розмовляли із поліцією, з власником готелю десь півгодини. Ми приїхали у Туреччину подивитися, як відпочивають народні депутати. За нашою інформацією, тут було кілька нардепів. Побачили ми тут лише Андрія Геруса, біля басейну, на пляжі, змогли поспілкуватися.

Коли я запитувала, скільки коштує номер, де він проживає, він мені не відповів, сказав подивитися на сайті готелю. Але там інформація дійсно вар’юється від 3,5 до 18 тисяч за добу. Тож, я хотіла у нього уточнити, перепитати, та він вирвав моє журналістське посвідчення і разом ми пішли до ресепшну, для того щоб він сказав, що лише там його віддасть.

Я сказала, що це незаконно, але ми все-таки пішли до готелю, розмовляли з керівництвом. Було вирішено, що ми більше не підходимо до Андрія Геруса тут, бо порушуємо його приватну власність, так нам сказали у готелі, саме у готелі.

Знімати нам заборонено, тож наразі ми більше не маємо права його фільмувати тут як він відпочиває, як відпочивають інші народні депутати. Але з нами все добре, конфлікт вирішено. Заяви до поліції на нас не писали”, – розповіла Сметанко.

Як повідомляється в сюжеті, готель, де зупинився нардеп, пропонує віп-вілли з власним басейном, терасою, сауною, гардеробною кімнатою і окремою кімнатою для персоналу. За шість ночей такого відпочинку треба викласти близько 10 тисяч євро.

“Подробиці події будуть опубліковані пізніше, а також журналісти обов’язково дізнаються, скільки десятків тисяч євро Андрій Герус витратив на свій відпочинок і чи задекларує ці кошти”, – йдеться на шпальтах видання.

Андрій Герус у фейсбуці опублікував свою реакцію на подію та стверджує, що знімальна група жила у ще дорожчих номерах готелю, ніж родина на відпочинку.

“Сьогодні на узбережжі турецької Анталії познайомився із видатними папарацці із телеканалу «Украіна 24» Р.Ахметова. Дівчина Дар’я із напарником, героїчно виконуючи редакційне завдання, вже два дні потайки фотографує та знімає на відео мене, дітей, дружину.

Дар’я була настільки віддана своїй справі, що пішла на багаторазове порушення закону, який у Туреччині забороняє проводити журналістські зйомки на територіі приватних готелей. Оскільки один раз отримавши відповіді на свої питання, Дар’я не заспокоїлася, то поліція та директор готелю долучилися до пояснення дівчині, що закони потрібно виконувати.

Зі слів директора готелю та поліції, які ознайомилися із відео та фото-архівами папараці, якби я написав письмову скаргу, то Дар’я сьогоднішню ніч провела б у поліції, а завтра була б депортована.

Але дівчину шкода, адже розумію, що функції Геббельса у Р.Ахметова виконує Наташа Ємченко, а інші просто виконавці. Тому Дар’я відбулася легким стресом та обіцянкою не порушувати закони та не проводити зйомки на територіі приватних готелів.

До речі, у ході спілкування із менеджерами готелю, виявилося, що Дар’я із своїм напарником-оператором живуть у номері у 3 рази дорожчому за наш. Непогано.

Дар’я, оскільки ви сьогодні слізно пообіцяли поліції більше не проводити свої зйомки, то вам залишається просто відпочивати наступні дні. Бажаю вам насолодитися своєю дорогою віллою та гарно провести час.

Якщо ж ви вважаєте, що це не ви порушували закон, а хтось вам заважав проводити журналістську діяльність, то негайно викличіть поліцію, можемо повторно провести очну ставку, але результат може бути вже гіршим для вас.

А великим бізнесменам Максиму Вікторовичу та Ринату Леонідовичу Ахметову передаю палкий привіт. Ви як відчували, так, я в курсі вашої нової схеми, якою ви хочете обкрадати український народ на 10 млрд грн у рік і зроблю все можливе, щоб ця схема не реалізувалася. А сюжети на ТРК Україна сприймаю, як похвальні грамоти та почесні нагороди. До зустрічі!)”, – написав нардеп.

До слова, 15-го червня, за підрахунками Главкому на основі декларацій парламентарів, доступних на сайті НАЗК, Герус став одним з найбагатших депутатів зі “Слуги Народу”. Герус був представником Зеленського в уряді з 22-го травня по 11-те листопада 2019-го року.

Також 4 дні тому Офіс Президента опублікував наступну заяву із поміткою “(звільнено)”:

“За результатами перевірки, проведеної на виконання вимог Закону України “Про очищення влади” та Порядку проведення перевірки достовірності відомостей щодо застосування заборон, передбачених частинами третьою і четвертою статті 1 Закону України “Про очищення влади”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 р. № 563, Розпорядження Президента України від 22 листопада 2014 року № 1262 «Деякі питання організації проведення перевірки відповідно до Закону України «Про очищення влади» та Розпорядження Глави Адміністрації Президента України від 5 грудня 2014 року «Про заходи щодо виконання Розпорядження Президента України від 22 листопада 2014 року № 1262 «Деякі питання організації проведення перевірки відповідно до Закону України «Про очищення влади» встановлено, щодо Геруса Андрія Михайловича, члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, не застосовуються заборони, визначені частиною третьою та четвертою статті 1 Закону України “Про очищення влади”.”

15-го червня стало відомо, що суд зобов’язав ГПУ розпочати кримінальне провадження за фактом державної зради Геруса.

23-го червня БУГ повідомляв, що шахтарі зареєстрували петицію і вимагають врятувати вугільну галузь та звільнити Геруса.

21-го липня стало відомо, що президент розгляне петицію про звільнення уродженця Нововолинська Геруса




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер