<

Шахтарі зареєстрували петицію і вимагають врятувати вугільну галузь та звільнити Геруса

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:08 | 23.06.2020 / Новини / , /
Перегляди
6
/ коментарів 7

Шахтарі просять президента врятувати вугледобувну галузь та звільнити голову енергетичного  комітету Верховної ради Андрія Геруса. 

Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України, народний депутат Михайло Волинець.

Він розповів, що за дорученням шахтарських колективів направив звернення до президента України та голови Верховної Ради щодо необхідних заходів для вирішення проблем, пов’язаних із розвитком вуглевидобувної галузі.

Зокрема, шахтарі закликають переглянути фінансування вугледобувної галузі, погасити заборгованість з виплати зарплат та розробити програму дій із виходу галузі з кризи.

Окрім того, шахтарі вимагають звільнити голову енергетичного парламентського комітету Андрія Геруса, стверджуючи, що його дії призвели до критичної ситуації у вугледобуванні. Також вони просять заборонити на законодавчому рівні імпорт електроенергії з Білорусі та Росії, який був відновлений завдяки «поправці Геруса».

Також шахтарі зареєстрували на сайті президента петицію про зняття Андрія Геруса з посади голови енергетичного комітету Верховної Ради за знищення вугільної галузі,б яку невдовзі розгляне Володимир Зеленський, – повідомляє “Главком“.

Петиція під  назвою “Врятуємо вугільну галузь – проженемо Андрія Геруса” вже зібрала більше 22 тисяч підписів, необхідно 25. Однак, в запасі ще є приблизно 50 днів.

Нагадаємо, імпорт електроенергії з Росії було відновлено з 1 жовтня 2019 року завдяки “поправці Геруса”. Це призвело до проблем у вітчизняній енергетичній і вугільній галузях, зокрема до обмеження потужностей українських енергопідприємств, внаслідок чого енергокомпанії і шахти зазнали збитків. Низка політиків розцінює дії Геруса щодо відновлення імпорту електроенергії з РФ, як злочин проти держави Україна.




коментарів: 7
  1. Ахметов справно маніпулюе ШАхтаРИКАМИ!
    А шарікам вугільна галузь до лампочки,їм день простояти і ніч продержатись аби до пенсії)))

  2. А шарікам вугільна галузь до лампочки,їм день простояти і ніч продержатись аби до пенсії
    ЗОЛОТІ СЛОВА)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота