<

У ТОП-10 кращих молодіжних практик України 2020 потрапив проєкт «#PRO100KNYG», який втілюють в Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:40 | 16.02.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
141
/ Коментарі відсутні

Опубліковано «Каталог кращих практик молодіжної роботи – 2020» до якого увійшли 10 практик-переможців із яких дві – втілюють у Луцькій громаді і одну – у Нововолинській.

Усі заявки, загалом 143, серед яких 12 із Волинської області, компетентне журі розглянуло за сімома критеріями. Тож у ТОП-10 потрапили: дві практики ГО «Молодіжна платформа», які реалізовують у Луцьку – «Помічник патрульного» (2 місце) та «Онлайнквіз — Youth Game» (8 місце), а 9 сходинку посіла практика МЦ «Нові крила» з Нововолинська – «#PRO100KNYG».

«Цей проєкт повністю ініціатива молодих людей, який впроваджують вони і для них. Він на стільки виріс, що вже готують два відгалуження проєкту, які фільмуватимуть, – каже один із авторів «#PRO100KNYG», Павло Медина. – Карантин не дає можливості творити масові заходи і ми зайняли доволі специфічну нішу і даємо молоді спробувати себе у створенні масштабного україномовного медіапродукту, а також рекомендуємо для читання змістовну літературу, яка чудово підходить для карантинних буднів. Ми творимо україномовний контент для молоді, адже чимало юнаків та юнок, навіть у Нововолинську, знімають і популяризують, на жаль, саме російськомовний контент, а цю ситуацію ми хочемо змінити».

Цікаво, що одним із гостей «#PRO100KNYG» –  був і нинішній очільник Нововолинської громади, член Правління Асоціації міст України від Волині, Борис Карпус. Він презентував повість-притчу американського письменника Річарда Баха «Джонатан Лівінгстон, мартин» присвячену темі самовдосконалення і самопожертви.

Заначимо, що Конкурс кращих практик молодіжної роботи в Україні започаткувало 2017-го Міністерство молоді та спорту України спільно з Програмою розвитку ООН в Україні, щоб відзначати та популяризувати молодіжну роботу. Він – можливість для фахівців та  волонтерів, зацікавлених у молодіжній роботі, знайти для себе приклади, методи і технології, які надихнуть їх на нові проєкти та програми, допоможуть вибрати найприйнятніші концепції і підходи.

Відбирає найкращі практики експертна комісія із представників партнерів конкурсу та незалежних експерти молодіжного середовища.

Асоціація міст України завжди підтримувала конкурс, а аналітик АМУ з питань соцзахисту населення Назар Миколюк, один із членів журі.

«Щороку молодь стає все активнішою, цінності та пріоритети видозмінюються. Хоча утворення молодіжного центру та простору надзвичайно важливі, ця практика вже не єдиний показник у системі «молодіжки», особливо в невеликих тергромадах. Сподіваюсь, що утворення нових органів місцевого самоврядування у 2020 році ще більше омолодить штат місцевої влади. І ми побачимо результати цього омолодження вже у кращих практиках молодіжної роботи 2021 року», – зазначив у вітальному слові до цьогорічного Каталогу пан  Миколюк.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця