<

Конференцзал, молодіжний центр, простір для дітей: нардеп Ігор Гузь відвідав сучасну бібліотеку у Нововолинську

19:33 | 30.11.2023 / Нововолинськ / , , , /
Перегляди
610
/ Коментарі відсутні

У Нововолинську оновили приміщення міської бібліотеки, аби створити для молоді простір нових можливостей. Сучасна бібліотека «ламає» стереотипи радянщини, адже спрямована зацікавити одразу кілька вікових категорій в одному приміщенні. Тут охочі мають можливість відвідати квартирники, тренінги, гуртки, переглянути інформаційний фільм, або ж на місці працювати над створенням нових проєктів.

Дійсно, відтепер бібліотеку можна назвати не лише берегинею книг та осередком доступу до інформації, але й місцем мотивації, затишку та можливостей. Нардеп Ігор Гузь та актив Нововолинської громади відвідали оновлене приміщення, де функціонує конференцзал, молодіжний центр «Нові крила» та дитяча бібліотека.

Як розповів на зустрічі колектив міської бібліотеки, відтепер діти з задоволенням відвідують бібліотеку, черпають інформацію, ознайомлюються з сучасними книгами та спілкуються з однодумцями. Саме таке сучасне середовище дійсно потребують і здобувачі освіти, і охочі різних вікових категорій.

Ігор Гузь поспілкувався з директоркою бібліотеки Аліною Регешук про майбутній розвиток простору. А також про проблеми, адже приміщення бібліотеки розташоване у будинку по вулиці Дружби, 17, що підпорядковується ЖЕКу. Управляюча компанія не вчасно усуває проблеми, що спричинені погодними умовами.

На зустрічі також обговорили можливе облаштування скверу поруч з бібліотекою. Як зазначив Ігор Гузь, в майбутньому у перспективі є створення зони відпочинку під стінами закладу, тобто встановлення лавок, озеленення території та інше.

Також у даному приміщенні розміщується молодіжний центр «Нові крила», де юні нововолинці можуть з користю та цікавістю проводити час та втілювати креативні ідеї. Школярі та студенти організовують різні тематичні заходи, запрошують відомих людей на тренінги, проводять кінопокази та розважальні ігри.

У стінах молодіжного центру можна черпати безліч корисної інформації – вивчати іноземні мови, слухати пізнавальні лекції, відвідувати заняття з йоги, медитації, розпису одягу, фотознімків, тощо.

Ідея створення молодіжного центру зародилась ще у 2014 році зі стріт-арту біля пожежної площі, на який прийшло тільки двоє людей з двома балонами фарби. У 2015 році активна молодь міста отримала приміщення для реалізації нових проєктів біля заводу «Маселко».

Від того часу молодіжний центр переїжджав чотири рази, відтепер розташований у приміщенні бібліотеки. Активісти стали авторами кращої практики молодіжної роботи в Україні 2017, 2019, 2020, 2021 роках. Взяли срібло в номінації «Молодіжні доброчинні ініціативи» та здобули відзнаку національного конкурсу «Благодійна Україна».

Як повідомляв керівник центру «Нові крила» Павло Медина, у 2023-му році команда молодіжного центру також була в номінації «Молодіжні доброчинні ініціативи», де посіла ІІ місце.

У сучасній бібліотеці є простір й для найменших мешканців міста. Тут дітки малюють, відвідують гуртки, читають та пізнають нове. Дружній колектив зацікавлює, надає необхідні знання та мотивує нововолинців до нових успіхів та звершень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця