<

У Нововолинську обговорили головний кошторис громади на 2022 рік

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:05 | 21.12.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
483
/ Коментарі відсутні

20-го грудня у Палаці культури відбулося громадське обговорення проєкту бюджету Нововолинської міської територіальної громади на 2022 рік.

У ньому взяли участь головні розпорядники бюджетних коштів, керівники підприємств, установ та депутати Нововолинської міської ради.

Бюджетні слухання відбуваються вже вдруге. Вони дають можливість присутнім детальніше ознайомитися із головним кошторисом та розуміти його структуру, зокрема, які суми необхідні на різноманітні потреби.

Проєкт бюджету Нововолинської громади на 2022 рік розміщено на офіційному сайті міста.

Міський голова, за допомогою презентації, розповів про структуру дохідної та видаткової частини та наголосив, що потрібно шукати шляхи наповнення бюджету.

Обсяг доходів бюджету міської територіальної громади на 2022 рік обраховано в сумі 442 мільйони, з них доходи загального фонду – 423 млн, соціальний фонд – 18,8 млн.

Минулого року планували доходи спеціального фонду у розмірі 15,5 млн, фактично зараз цей показник становить майже 27 млн, ріст на 12 млн. Карпус зазначив, потрібно проаналізувати, що призвело до такого росту і цьогоріч підсилити ці напрямки.

Загальний фонд бюджету – 423 млн. Власних надходжень очікують 265 млн. Нововолинськ має найменший індекс податкоспроможності серед всіх міст обласного підпорядкування, видатки перевищують надходження. Майже 40% бюджету дотаційно покриває держава. Тому немає такого динамічного розвитку, каже мер.

Протягом 2021 року вдалося заробити додатково 20 млн і перерозподілити ці кошти на потреби, які подавали старости, мешканці, депутати та головні розпорядники коштів.

170 млн з власних надходжень очікують від сплати податків на доходи фізичних осіб. 17,9 млн – акцизний податок, 11,8 млн – податок на нерухоме майно, 17 млн – податок на землю.

Видатки загального фонду бюджету громади складуть 423 мільйони гривень.

Левова частка в бюджеті у розрізі видатків за економічною структурою – це заробітна плата працівників бюджетної сфери (298,8 млн грн, це становить 70,6%), оплата енергоносіїв – 44,5 млн грн. Міський голова наголосив, що перед громадою стоїть головне завдання енергозбереження та енергоефективність.

Бюджет розвитку у 2022 році буде становити 7 мільйонів гривень. А пропозиції на потреби розпорядники коштів висунули на 127 млн гривень.

З бюджету розвитку 1,7 млн отримає управління освіти на закупівлю інвентаря, ремонт покрівлі садка №4 та фасаду ліцею №2. 116 тисяч – відділ культури на закупівлю комп’ютерної техніки, музичних інструментів. 700 тисяч передбачили на придбання житла для дітей сиріт. 1,5 млн – капітальний ремонт житлового фонду ОСББ. 500 тисяч – модернізація інженерних вводів теплопостачання багатоквартирних житлових будинків з встановленням приладів обліку теплової енергії та інше.

Після презентації проєкту бюджету, присутні на слуханнях мали змогу вислухати доповіді головних розпорядників коштів. Остаточно погодити головний кошторис громади мають депутати на засіданні сесії 22-го грудня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер