<

У Нововолинську брати Капранови презентували свою нову книгу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:28 | 27.03.2016 / Нововолинськ /
Перегляди
7
/ Коментарі відсутні

Віталій та Дмитро Капранови, відомі близнюки, що вдало поєднують амплуа письменників, публіцистів та видавців, у рамках свого турне, метою котрого є презентація нової книги “Забудь-річка”, зустрілись із інтелігенцією Нововолинська.

У бібліотеці міста зібрались вчителі, студенти, члени Спілки політв’язнів та репресованих, громадські активісти та небайдужі до української словесності. Цікава форма виступу – один підхоплює монолог іншого, що для слухача, звиклого до одного спікера, зовсім по-новому. Почали з екскурсу в історію свого роду – де один з дідів був бійцем Червоної Армії та героєм за радянської епохи ,а інший – завдяки ст.58 відбував покарання у таборах. Відповідно – з настанням епохи незалежності їх дідусі замінились ролями, один перестав бути вигнанцем, а інший – взірцем.

Назва – Забудь-річка – має коріння з української міфології: через неї, за віруванням наших предків, перелітали душі в народження чи в смерть та втрачали всі спомини про попередні життя. Саме вона і протікає між поколіннями українців, що не знають про своє коріння, бо за Союзу про то не було прийнято розповідати.

Головна героїня твору, Уляна, зустрічає у Очаковому (письменники не приховують, що оспівали рідне місто) моряка, кого звати так само, як її діда. протягом твору і розплітається дилема, чи є цей мужчина кровним родичем, бо сам – українець, коренями з Сибіру. Також Капранови поділились своїм баченням політичної кризи в країні, добрим словом згадали Левка Григоровича Лукьяненка, котрий був їх консультантом при виданні “Мальованої Історії незалежності України” – унікального видання, котре, до речі, теж можна було придбати.

Також були доступні для бажаючих інші книги авторів, зокрема нова книжка “Веселих свят” – енциклопедія про всі свята справжніх українців. У найближчих планах – випуск мальованої історії української Церкви, котру, сподіваємось, презентують і в шахтарському місті. NICK6624

NICK6627
NICK6629
NICK6632
NICK6642




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця