<

У Нововолинській та Литовезькій громадах збирають підписи проти будівництва цементного заводу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:41 | 8.12.2021 / Іваничі, Нововолинськ / , /
Перегляди
1387
/ коментарів 6

У Нововолинську, Благодатному та селах громади, а також у Литовезькій ОТГ активісти збирають підписи проти будівництва цементного заводу.

Наразі, за словами Марини Єлеви, вже назбиралося 1500 підписів.

Нагадаємо, на сесії Литовезької сільської ради в жовтні депутати проголосували за передачу відвалу шахти №7 «Нововолинська» ТОВ «Сонарсен». Проте перед таким рішенням не врахували думку громадськості.

Наступна сесія відбудеться 10-го грудня і депутатам громади хочуть показати, що є люди, які проти подібного неекологічного будівництва та хочуть, аби їхню думку врахували.

Як розповіла Єлева, підписати листи проти будівництва можна до вечора 9-го грудня в приймальні Ігоря Гузя, міській бібліотеці, ТРЦ “Форест” у Нововолинську. Якщо є бажання підписати листи працівникам підприємств чи організацій, то можна сконтактувати з Мариною для того, щоб волонтери підвезли підписні листи.

Чим більше вдасться зібрати за такий короткий проміжок часу – тим краще, говорить активістка, адже хоч так голова Литовезької громади та депутати зможуть побачити, що громадськість проти будівництва.




коментарів: 6
  1. Певно нарешті вперше дослухаються до думок вражень та побажань простолюду та відмінять ухвалене та проплачене давно рішення!

  2. Якщо керівниця Литовежської ОТГ та сільські депутати віддали шахтний терикон у розробку приватній фірмі, у такий спосіб зневаживши інтереси членів іншої об’єднаної громади – Нововолинської, – тих котрі будуть потерпати від такого, майже впритул до своїх будинків розміщеного цементого заводу, потрібно подавати до суду. Ще жоден збір підписів, ніде і ніколи, ще не впливав на колективне рішення сесій сільських (міських) депутатів. Повірте моєму більше, аніж тридцятирічному досвіду. Тільки постанова суду може призупинити, шкідливе, можливо, для навколишнього середовища та здоров’я членів НВ ОТГ, виробництво.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер