<

У Нововолинськ приїхав предстоятель ПЦУ Епіфаній: фоторепортаж

09:11 | 10.05.2023 / Нововолинськ / , /
Перегляди
4479
/ Коментарі відсутні

9-го травня у Нововолинськ з візитом приїхав предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній. Сотні мешканців громади прийшли у храми, щоб спільно помолитися за мир та Україну.

Митрополит Епіфаній приїхав разом з Високопреосвященним Симеоном, митрополитом Вінницьким і Барським, Високопреосвященним Матфеєм, архієпископом Володимирським і Нововолинським.

На в’їзді у Нововолинськ їх зустріли міський голова Борис Карпус, народний депутат України Ігор Гузь, депутати облради Андрій Бокоч, Юрій Сиротюк, а також місцеві обранці громади.

Спершу гості відвідали Свято-Михайлівський храм на 15-му мікрорайоні. Предстоятеля ПЦУ раду зустріли вірян та разом у спільній молитві вони помолилися за Україну, перемогу та наших Захисників.

Митрополит Епіфаній нагородив церковними відзнаками волонтерів, громадських діячів та військових.

Собор Кирила та Мефодія:

Собор Святого Духа:

На завершення візиту митрополит завітав у Нововолинський історичний музей, де співробітник музею Юрій Велінець ознайомив гостей та депутатів з цінними старовинними знахідками: іконою «Таємна вечеря» і царськими воротами, які є фрагментами знищеного іконостаса Низкиницького монастиря. А також розповів про історію Нововолинської громади.

На згадку про Нововолинськ міський голова подарував митрополиту картину із зображенням Свято-Духівського собору.

Читайте також:

У Володимирі зустріли предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця