<

У Нововолинську відкрили інклюзивно-ресурсний центр

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:42 | 28.12.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
13
/ 1 коментар

У Нововолинську на базі міжшкільного навчально-виробничого комбінату 27-го грудня відкрили інклюзивно-ресурсний центр.

У ньому надаватимуть розвиткову та адаптаційну допомогу дітям з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років. Про це пише сайт Нововолинськ.com.ua

На облаштування та капітальний ремонт приміщення витратили майже 200 тисяч гривень з обласного бюджету та 600 тисяч гривень – з місцевої казни.

Тут є 6 кабінетів, оснащених обладнаннямпредметно-ігровими і розвивально-корекційними засобами. Вбиральню зробили доступною для дітей на візочках, а перед входом облаштували зручний пандус.

«У закладі зможуть навчатися діти з порушеннями опорно-рухового апарату, зі затримкою психічного розвитку, з порушенням інтелектуального розвитку, слуху та зору. Фахівці центру проводитимуть корекційно-розвиткові заняття з дітьми, складатимуть та за потреби коригуватимуть для них індивідуальні програми розвитку. Маючи висновок фахівців ІРЦ дитина зможе навчатися у інклюзивному або спеціальному класі звичайної школи. Крім того, батьки дітей з особливими освітніми потребами зможуть отримати консультації щодо розвиткових занять та адаптації дітей у інклюзивному класі», – зазначила директор інклюзивно-ресурсного центру Оксана Макара.

Окрім цього, за її словами, завданнями Центру також будуть: надання психолого-педагогічної допомоги дітям з особливими освітніми потребами, розроблення рекомендацій щодо програми навчання дітей у школах, надання консультацій та взаємодія з педагогічними працівниками дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів з питань організації інклюзивного навчання.

Однак, аби мати можливість ці завдання реалізувати, необхідні вузькі спеціалісти: вчитель-реабілітолог, логопед, практичний психолог, сурдопедагог, тифлопедагог, дефектолог та олігофренопедагог. А наразі їх не має.

«Ми шукаємо фахівців. А вузьких спеціалістів, особливо сурдопедагога, тифлопедагога та олігофренопедагога, зараз дуже мало. Чомусь наша молодь під час свого професійного вибору не хоче обирати ці спеціальності. Але я сподіваюсь, що незабаром ми їх таки знайдемо. І нашим діткам буде надаватись високопрофесійна допомога», – запевнила директор інклюзивно-ресурсного центру.




один коментар
  1. В тому центрi декому з начальничкiв з прихильникiв майдану не завадило б надати iнклюзивну допомогу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер