<

Тиждень добра та Новорічні зустрічі: школярі ліцею №8 у Нововолинську подарували «особливим» дітям свято

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:40 | 22.12.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
35
/ Коментарі відсутні

20-го грудня у нововолинському ліцеї №8 відбулося новорічне свято, яке подарували діткам з ГО «Світ для дітей» та соціального центру «Карітас-Волинь». Захід став завершенням «Тижня добра», в рамках якого учні зі вчителями збирали гроші для проведення дійства.

Ініціаторами свята стали школярі та вчитель Юлія Матіюк спільно з Карітас- Волинь.

Вистави, наукове шоу, майстер-класи, подарунки і незабутні враження отримали дітки з інвалідністю разом з батьками та вихованці соціального центру. Близько 50-ти дітей завітали до нововолинського ліцею №8.

“Тиждень добра” – саме так назвали учні 6-А класу та їх класний керівник Юлія Матіюк підготовку до проведення свята. Долучилися до тижня благодійності й школярі з інших класів. Вони своїми зусиллями змогли зібрати близько 6-ти тисяч гривень та організувати свято для діток з інвалідністю.

Допомогла в організації свята соціальна організація “Карітас-Волинь”, яка щороку для своїх вихованців влаштовує свято. Цьогоріч провели його в ліцеї №8, запросили дітей та батьків з ГО “Світ для дітей”.

Школярі представили виставу казки «12 місяців», показали музичні виступи, були проведені майстер-класи по виготовленню прикрас на ялинку. Діткам роздали подарунки та запросили “наукове шоу”. Цікаво було спостерігати не тільки малим, а й дорослим.

Як розповідає голова ГО “Світ для дітей” Юлія Буденчук, свято – це був той вечір, де не було косих поглядів, зауважень, критики і страху. Вона вважає, що потрібно більше таких заходів, де не має межі між здоровими дітьми і дітьми з інвалідністю.

“Учні та вчителі ліцею проявили справжню увагу і любов до дітей з інвалідністю. В цьому і полягає соціалізація. Не було косих поглядів, зауважень, критики і страху, а лише підтримка, радість, дружба і тільки позитивні емоції. Вперше нас запросили як гостей у іншу школу, що нам дуже приємно, і хотілось побільше таких вечорів, де наші діти сприймаються легко такими, які вони є”, – говорить Юлія.

Допомагали проводити майстер-класи та з особливою цікавістю спостерігали за святом і волонтери Корпусу Миру зі США: Раян Роелс, який працює в ліцеї №8 та Девід Вудсайд, який працює в Благодатному.

Приємно вражені від вечора залишилися дітки з батьками та вдячні директору навчального закладу Людмилі Шиян, вчителям та школярам і Карітас-Волинь за організацію свята.

Починалося все з… літачків

«Тиждень добра» або Як ліцеїсти готувалися до благодійного вечора

Координатор центру «Карітас Волинь» Анна Климович розповіла, що учні 6-А класу стали ініціаторами, до збору коштів долучилася вся школа, їх вирішили передати їх на благодійність, тож вона запропонувала зробити свято для дітей з особливими потребами.

Класний керівник учнів Юлія Матіюк та ліцеїсти розповіли, як вдалося втілити мрію в життя.

“Починалося все з літачків. Діти зібрали два пакети, зробили їх близько 200 штук і сказали, що випустять з терикону, – з усмішкою розповідає педагог, – та я сказала, що це не дуже екологічно і запропонувала зібрати та здати макулатуру, а виручені кошти передати на благодійність. На цьому ми не зупинилися і діти почали активно збирати гроші. Не тільки 6-А, а й інші класи долучилися”.

Діти разом зі вчителем розповіли, що зібрали 100 кілограм паперу та виручили 100 гривень, а з показу вистав у шкільній актовій залі учнями 6-А та 7-А класу вдалося зібрати 4002 гривні.

“Діти кілька разів підряд показували виставу. Три тижні готувалися до ярмарки, вчителі та учні різних класів: робили новорічний декор, готували листівки, і назбирали майже 2 тисячі. А всього вийшло 6 тисяч гривень. Вирішили, що треба зробити щось грандіозне.

Велика подяка учням, педагогічному та батьківському колективам, організаціям “Карітас” та “Світ для дітей” за чудовий командний дух, який дозволив реалізувати дитячу мрію. Було нелегко, але результат того вартував – щирі посмішки на обличчях наших гостей та гордість в очах наших школярів”, – розповіла Юлія Матіюк.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер