<

Святкова хода у вишиванках відбулася в Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:10 | 24.08.2018 / Нововолинськ / , /
Перегляди
44
/ коментарів 6

24-го серпня у Нововолинську пройшла святкова хода вишиванок, присвячена Дню Незалежності України.

В акції «Я по світу йду у вишиванці» взяли участь сотні нововолинців. Одягнувши національне вбрання, вони пройшлися колоною по бульвару Шевченка. Представники міської влади,  усіх установ, а також родини Нововолинська прийняли участь в святковій ході.

Колону вишиванок супроводжували байкери.

Проходячи бульваром, діти жартували про «біг-бен», коли минали годинник, який цьогоріч встановили на «стометрівці».

Святкова хода закінчилася покладанням квітів до стели Героїв АТО.

Кожен учасник акції  мав змогу долучитися до конкурсу вишиванок та виграти Гран-прі – путівку в Париж. Зареєстрували на конкурс більше 800 людей.

Було декілька номінацій: «З бабусиної скрині», «Найкраща жіноча вишиванка», «Найкраща чоловіча вишиванка», «Ми маленькі українці», «Національна родина», «За активну участь», у кожній по 3 місця. Гран-прі конкурсу – путівка до Парижу на одного. Переможцем стала сім’я з двома дітками.

Головою журі була знана в місті вишивальниця Світлана Іващенко. Також серед членів комісії директор історичного музею Тетяна Марцинюк, зберігач фондів Ірина Ромашко, викладачі школи мистецтв Олена КицяАлла НавроцькаЛілія Стрижачук.

Переможців нагородили грамотами та призами.

Номінація «З бабусиної скрині».

Переможець – Марія Булюк. Вона розповідає, що це вбрання вишивала прабабуся десь в 1920 році та в родині його бережуть як сімейну реліквію.

Номінація «За активну участь».

Перше місце – родина Барчук.

Номінація «Найкраща чоловіча вишиванка».

Переможець – Вадим Павлов . Розповідає, що вбрання вишивала бабуся, кольори обирав сам.

Номінація «Гламурна вишиванка».

Переможець – Родина Сич. Оновлювати вишиванки – сімейна традиція. У минулих роках в чоловіка та донечки вже були номінації, як розповідає мама родини. Цьогоріч нагороду отримали разом.

Номінація «Найкраща жіноча вишиванка».

Переможець – Ірина Семененко. Розповідає, що відвідує свято традиційно. Чергове вбрання до свята вишивала мама.

Номінація «Ми маленькі українці».

Друге місце посів Павло Івасів, перше – наймолодша учасниця Мирослава Мазурок. Та їх під час нагородження не було.

Номінація ««Національна родина».

Переможці в номінації та володарі Гран-прі (поїздки в Париж) – родина Веретенських. Вишивала вбрання мама для всіх членів родини сама. Це було минулого року на сімейне свято – 10-річчя подружнього життя.

Фоторепортаж від інтернет-видання «БУГ».




коментарів: 6
  1. Чому Ви дозволяєте ображати людей, обзивати полішуками. Складається таке враження, що у Вас в редакції йде травля на одну і ту саму людину. Щоб писати коментар, людина повинна зареєструватись. а то під вигаданими іменами травлять людину. Треба буде звернутись до органів, щоб розібрались і заборонили Вам пропускати такі коментарі. Так можна кожну людину обгадити і не нести ніякої відповідальності. Для чого нам така анханалія. Треба Ваш сайт взагалі закрити. Треба звернутись напевно в Київ. Тому що, з Вашого сайту йде травля вибірково. Немає ніякого контролю.

    • прально ! підтримую ! кожен пост публікувати тільки після затвердження в сбу ! як казав тут Анатоль – едине досягнення Майдана – це свобода слова !

  2. Свобода слова не означає, що на людину можна говорити все що, збреде з хворої голови. Що ви самі зробили для міста. Ви пишите, самі не знаєте про що, аби опаскудити людей. То не так вдягнувся, то не має освіти, то спить не з тим. А самі “ангели”. Може у вас уже крила виросли.Читаєш і думаєш скільки у вас злоби, ненависті. Тому ми так і живемо. Немає у вас доброти. Все погано і все не так. А самі не знаєте як. Не судіть і не будете судимі. За все відповісте перед Богом. Схаменіться. Не треба через сбу. Але треба відноситися до людей краще. І все прикриваєтесь свободою слова. Як вам живеться з такою злобою. Мені вас жаль. Вас колись задушить ваша ненависть. Ви думаєте, що прийдуть інші і у вас зразу буде рай. Ви дуже помиляєтесь. При Союзі ви вже були б на Соловках. Ваш Анатоль стара і злобна людина. Сам нічого в житті не зробив, а тільки, як та баба-яга, все не так і всі не ті. А хто.

  3. В цьому році наше жюрі”переплюнуло “себе За кого голосніше прокричали-той виграв Хоча одяг вчительки з 1 школи був поза конкурсом Я бачила скільки жінок просили маму вишити їм Це-дійсно чудова ручна робота об”ємна Там вишивка пішла ниткою та бісером Шкода,що чесності у наших ” суддів” нема

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця