<

Помпезне відкриття приймального відділення лікарні ввело в оману мешканців Нововолинська, – голова громади до Сторонського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:05 | 18.02.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
19
/ коментарі 4

Міська влада продовжує розбиратися із ситуацією, що склалася у Нововолинську навколо приймального відділення екстреної медичної допомоги НЦМЛ, яке «на камеру» відкривав попередній мер, однак воно виявилося зачиненим, про що не знали мешканці міста. Т.в.о. головного лікаря Андрій Сторонський розповів, чому воно не функціонує.

Дане питання заслухали на засіданні виконавчого комітету 18-го лютого.

Нагадаємо, 16-го січня у фейсбуці з’явилася публікація мешканця Нововолинська. За його словами, через несвоєчасне надання допомоги у міській лікарні, помер 59-річний чоловік з сильними приступами задишки. 22-го січня прийняли рішення про створення тимчасової робочої групи для встановлення причин нефункціонування відділення.

Як зазначив міський голова Борис Карпус, після виборів Віктор Сапожніков, ще будучи офіційно чинним мером, помпезно відкривав відділення.

“Відбулось відкриття приймального відділення, на мою думку, це ввело в оману мешканців Нововолинська. І туди приїхав чоловік, привіз свого знайомого. Людина померла, йому не надали допомогу, бо відділення не працювало. Реагуючи на цей факт, зібралася депутатська комісія і провела інспекцію в закладі”, – сказав Карпус.

Сторонський зазначив, що для надання допомоги функціонує 6-ть приймальних відділень, що ніяким чином не впливає на якість її надання.

“Лікар, який мав би в той час надати допомогу, хоча хворий був у надзвичайно важкому стані, і наявність відділення чи його відсутність, не вплинуло на правильність надання медичної допомоги працівником лікарні. Якби це відділення було відкрите без документів, без акту прийому в експлуатацію, тоді я б ніс персональну і кримінальну відповідальність”, – сказав Сторонський.

На зауваження секретаря ради, Олени Шаповал щодо виявлених депутатською комісією тріщин на стінах та підвіконниках у новому відділені, Сторонський пояснив, що після ремонту можливе осідання будівлі та виникання тріщин, підрядник вже усуває недоліки.

Сторонський додав, що приймальне відділення не введене в експлуатацію з об’єктивних причин. Наразі підприємство НЦМЛ проводить підготовку необхідних документів. Зазначив, що якщо технічний паспорт будівлі швидко зроблять, то об’єкт відкриють через два-три тижні.




коментарів: 4
  1. Тюрма за тобою плаче сторонський разом з твоїми корешами сапожніковим і морозом!

  2. Это же каким моральным уродом нужно быть, чтобы мнимую надежду на возврат беспредела и сопутствующих собственных дивидендов ставить выше всеобщего позора?
    Сапог в сторонке только хитро улыбаетcя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця