<

Озеро Нововолинська підготували до купального сезону

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:17 | 10.06.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
81
/ коментарів 19

Озеро на Шахтарському мікрорайоні в Нововолинську підготували до купального сезону та запевняють, що вода з відкритого водоймища за біологічними показниками відповідає гігієнічним нормам.

Працівники Виробничого управління комунального господарства провели низку робіт з благоустрою території довкола нововолинського озера. Комунальники відремонтували та пофарбували роздягальні, лавки та питні фонтанчики, покосили траву, завезли пісок на спортивні та дитячий майданчики. Окрім цього, водолази оглянули й почистили дно озера, – інформує Нововолинськ.com.ua

За безпекою відпочиваючих у період купального сезону слідкуватимуть матроси рятувального посту, які пройшли відповідне навчання в Луцьку.

Головне питання, яке турбує щороку мешканців – чи можна купатись у міському озері?

Завідувач  Нововолинського міськрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» Наталія Мариніна розповідає, з травня розпочали проведення лабораторних досліджень по якості води з міського озера. Результати показали: вода з відкритого водоймища за мікробіологічними показниками відповідає нормам, а от з питного фонтанчика, ні.

«Дослідження якості води з місцевого озера проводиться за мікробіологічними й фізико-хімічними показниками. І на сьогодні вода з відкритого водоймища за біологічними показниками відповідає гігієнічним нормам, проте – з питтєвих фонтанчиків поки ні. Аби запобігти виникненню інфекційних захворювань, ми дали відповідні рекомендації. І зараз працівники комунального господарства проводять усі необхідні заходи для того, щоб привезти показники якості цієї води до гігієнічних вимог», – зазначила Мариніна.

Під час літнього періоду, лабораторні дослідження води в озері та фонтанчиках будуть проводитись кожних два тижні.

Як повідомив заступник директора виробничого управління комунального господарства міста Сергій Акатов, наразі усі роботи виконані й озеро – готове до купального сезону.

«Наші працівники пофарбували і відремонтували роздягальні, мостики, лавочки, так звані грибочки, дитячий майданчик і металічний міст. Почистили санвузли. Закрили колодязі, які були розбиті. Повсюди покосили траву. Завезли новий пісок на дитячий майданчик, аби діти мали де гратися. Пісок посипали і біля грибочків, також оновили пісок на футбольному і волейбольному полях», – розповів Акатов.




коментарів: 19
  1. А вода в фонтанчиках не з “водоканалу”? І що це за готовність така? Озеро, пляж має” паспорт”? Там так і написано, що вода може не відповідати санітарним нормам? Як ці долбо… дятли задовбали…

  2. Списали кілька мільйонів на гриби , пісок , і краску, все як традиційно як при советах!!

  3. Пффф… ніколи б там не купалась. А дитину краще вже на Світязь звозити, ніж у це болото❌

  4. Я поважаю працю людей і час витрачений на підготовку, але ризикувати здоров’ям не готовий. Один раз зайшов по коліна, ходив у воді близько 5хв але і того вистачило, потім місяць мусив ходити до дерматолога…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця