<

Нововолинськ та Володимир – серед міст з найвищою щільністю викидів від стаціонарних джерел на Волині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:37 | 18.02.2022 / Володимир, Нововолинськ / , , , /
Перегляди
3098
/ Коментарі відсутні

Порівняли динаміку викидів шкідливих речовин в повітря з динамікою захворюваності населення. Волинську область найбільше забруднює транспорт.

Найвища щільність викидів від стаціонарних джерел спостерігається у містах обласного підпорядкування: Нововолинськ, Володимир, Луцьк, Ковель, – інформує Очевидець.Медіа.

У Волинській області відсутні великі промислові підприємства. Тим не менше, у 2019 році обласний центр Волині, місто Луцьк, потрапляв у перелік міст з високим рівнем забрудненням. Найвища щільність викидів від стаціонарних джерел спостерігається у містах обласного підпорядкування: Луцьк, Ковель, Нововолинськ та Володимир. Джерелом понад 90% шкідливих викидів у Луцьку був транспорт.

За даними Держстату, найбільша кількість шкідливих речовин потрапили в повітря над Волинню в 2006 – 2011 роках. Тоді загальний річний обсяг викидів сягав від 55 тис. до 71 тис. тонн.  Це метан тверді речовини та оксид вуглецю. На трьох підприємствах області ТзОВ «Кроноспан УА», ПАТ «Нововолинський 14 ливарний завод» та ТзОВ «Верба-ВВ», у ході перевірки екоінспекції , виявлені перевищення.

У період 2015-2020 років викиди зменшилися до 40 тис. тонн. Однак, відсоток шкідливих речовин, які продукує транспорт залишається на рівні 80%.

A Flourish chart




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця