<

Нововолинськводоканал повідомив про наміри збільшити тарифи в 2020 році

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:07 | 12.09.2019 / Нововолинськ / , /
Перегляди
6
/ коментарів 11

«Нововолинськводоканал» повідомляє про наміри здійснити зміну діючих тарифів у 2020 році на централізоване водопостачання та водовідведення. Плата за воду для нововолинців може зрости на 96%.

Метою зміни тарифів є приведення їх до економічно обґрунтованого рівня, – інформує підприємство на своєму сайті.

Згідно з розрахунками прогнозовані тарифи на водопостачання та централізоване водовідведення зростуть на 96 % або 18,77 грн., вартість метра кубічного води та стоків разом – 38,28 грн. з ПДВ в т. ч.

  • централізоване водопостачання – 20,34 грн. за 1 м. куб. з ПДВ;
  • централізоване водовідведення – 17,94 грн. за 1 м. куб. з ПДВ;

На сьогодні тарифи наступні: централізоване водопостачання – 8,96 грн. за 1 м. куб. з ПДВ; водопостачання – 8,96 грн. за 1 м. куб. з ПДВ. Діють вони з 5-го квітня 2019 року.

На сайті водоканалу повідомляють, що з часу встановлення тарифів очікується зростання складових витрат вартості послуг, а саме: на оплату електричної енергії, придбання реагентів та паливно-мастильних матеріалів, оплату праці та збільшенням видатків на сплату податків, зборів та інших витрат, передбачених порядком формування тарифів.

Крім того, у 2020 році підприємство «Нововолинськводоканал» розпочинає сплату відсотків за користування кредитом та основної суми субкредиту в рамках спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку проекту «Розвиток міської інфраструктури-2», очікувана сума до сплати у 2020 році становить 22,8 мільйони гривень, що збільшує тариф на 45,3%.

Зростання тарифу відбулося за рахунок таких основних його складових:

  • витрат на оплату праці на 33% у зв’язку із зростання прожиткового мінімуму з 1 грудня 2019 року 2102 грн та застосуванням коефіцієнту 1,6 до нього;
  • амортизаційних відрахувань;
  • фінансових витрат та на сплату основної суми кредиту;
  • зменшення обсягів реалізації на 5,7%.

“Пропозиції та зауваження щодо встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення приймаються протягом 14 календарних днів з дня опублікування цього повідомлення за адресою: Нововолинськ, проспект Перемоги, 20 або на електронну адресу: vodokanal@nov-rada.gov.ua (із зазначенням в темі листа «зауваження і пропозиції до тарифів»)“, – йдеться в повідомленні.

Додамо, що дату публікаці повідомлення на сайті не знайшли.

Нагадаємо, у Нововолинську триває модернізація водопроводу.




коментарів: 11
  1. Мicьки керовніки збожеволіли? Вони ж хочуть йти на вибори, наче? Значить, після місцевих виборів будемо мати собі вже нове начальство!

  2. Совісті в Сапожнікова і начальника водоканала не має.Таку воду пити не можливо,а ціну яку пропонує водоканал це занадто.Ганьба нашому меру.

  3. «Нововолинськводоканал» розпочинає сплату відсотків за користування кредитом та основної суми субкредиту в рамках спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку проекту «Розвиток міської інфраструктури-2», очікувана сума до сплати у 2020 році становить 22,8 мільйони гривень, що збільшує тариф на 45,3%. Коли брали субкредити в споживачів хтось питав? То чому ці субкредити має гасити споживачі? Завтра начальник “Водоканалу” Озимчук В. втіче з роботи, то хто має гасити субкредити? САПОЖНІКОВ?

    • я незнаю за який кредит іде мова? коли в селище Благодатне приїжав начальник водоканалу то мова велася неза кредит, а що нам ДАЛИ ці гроші Міжнародний банк 6 мільйонів євро ,так само як і на лікарню яка зараз ремонтується в сел Благодатне то , що виходить нам жителям сел Благодотного також треба платити світовому банку ? все це брехня, а відповідь одна знову з робочого класу хочуть поцупити гроші, якщо всі будемо мовчати то вони нам піднімуть тарифи до 50 гривнь треба звертатися до Гузя і піднімати всі записи начальника водоканалу де він розповідав ,що гроші були виділенні , а не кридит.

  4. “Зростання тарифу відбулося за рахунок … зменшення обсягів реалізації на 5,7%”
    Хе-хе, отакої))) Економ – не економ, всерівно з тебе здеруть стільки, скільки пани вважатимуть за потрібне. Здобули, еге ж?

  5. ну то й борги абонентів зростуть. До того ж ніяка нормальна людина не стане платити за неякісно надані послуги. За цю смердючу ржаву воду у якій не можливо не покупатися не попрати (я вже мовчу про заливати в чайник) ще й в 2 рази більше платити???! Судитися з вами треба

  6. Клоуни, ще й мають совість бумажки з погрозами розносити боржникам, так їм за це лайно з труб яке перепсувало вже не одному техніку речі та здоров’я, ще й плату вздумалось вдвічі піднімати))))

  7. адміністратори, для чого видаляєте коментарі?? чи ви представляєте інтереси Нововолинськводоканалу?

  8. Нешановні керівники міста та водоканалу! Користуйтеся інколи своєю совістю. ” Там” довіку будете пити той бруд, що тече з наших кранів!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця