<

[Оновлено] Михайло Саакашвілі оцінив роботу шахти “Бужанська” та поспілкувався з гірниками

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:54 | 18.02.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
1
/ коментарів 19

18-го лютого у Нововолинську з робочим візитом перебуває екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі. Він побував на шахті “Бужанська” та поспілкувався з гірниками про проблеми волинських копалень.

Влада, вочевидь, не дуже чекала приїзду Саакашвілі. Директором ДП «Волиньвугілля» Зоріним через вказівку «згори» був підписаний наказ про заборону потрапляння на територію шахти з метою запобіганню тероризму.

«Шахтарі виїхали на поверхню і хочуть зустрітися з Саакашвілі, а їм не дають води, щоб помитися. Щоб вони сюди не прийшли і не почули проблематику», – повідомляв лідер профспілки «незалежників» Богдан Макарчук.

Михайло Саакашвілі затримався більш як на півгодини. Помічники політика пояснили, що причиною запізнення є погані дороги. Коли він все-таки з’явився на території копальні, подякував гірникам, що дочекались.

Перше питання на зустрічі – злочинність та розкрадання на шахті. Богдан Макарчук заявив, що гірники вимагають фінансової перевірки підприємства.

«Ми за те, щоб мер з губернатором Гунчиком не обзивали копальні «дохлими коняками», а щоб ми були процвітаючим підприємством в процвітаючій державі.

У штучний спосіб нас хочуть закрити і віддати перевагу Ахметову, який є монополістом на енергетичному ринку України. Нам пхають застаріле обладнання з першої шахти, де загинули наші колеги шахтарі.

Замість того, щоб під час відпустки відпочивати – їдемо в Польщу, кланяємося полякам і заробляємо копійку на сім’ю. Ми хочемо працювати і можемо це робити», – сказав Богдан Макарчук.

Михайло Саакашвілі акцентував увагу на тому, що вугілля завозять з Польщі за дуже високими цінами.

«Про обладнання – ви, мабуть, маєте інформацію, що вони провели тендер і це був такий ганебний тендер, що не змогли його легалізувати. Але обладнання це застаріле зайшло. І це робить міністерство, це роблять в уряді. Вони всі отримують за це прибутки.

Зараз буде в нас безвізовий режим – ще 3, 4, 5 мільйонів поїде в Польщу. А що тут робити? Нікого не лишиться працювати в Україні. На жаль, наші люди не туристами поїдуть, а нелегалами», – говорив Саакашвілі.

Гірники скаржилися на погане забезпечення та цікавилися, чому всі шахти державного значення збиткові.

Член Незалежної профспілки Віктор Порплиця розповів про фінансові порушення на шахті та заявив, що гендиректор ДП «Волиньвугілля» продовжує злочинну діяльність, а міністр на це не реагує.

«За нашу активність здійснюється перешкоджання законній діяльності профспілки», – відзначив Порплиця.

Саакашвілі закликав гірників допомогти навести в країні порядок. Він сказав, що шахти – це ще одна можливість для олігархів збагатитися, адже раніше вони крали з прибутку, а зараз зі збитку. Екс–президент Грузії  розповів, що багато людей з Волині зустрічав у Америці, де вони перебувають на заробітках, таким чином утримуючи рідних, які лишились тут.

«Вбивають шахти, бо штучно хочуть створити дефіцит. Бо там, де дефіцит, є завжди гроші і маніпуляції. Вони істерично будуть кричати про надзвичайний стан, а їхні рахунки будуть рости», – зауважив політик.

Шахтарі розповіли також, що через борги на копальні вимикають світло і люди не можуть працювати. Політик запропонував взяти під контроль обленерго.

«Ахметова треба посадити і проблем в енергетиці не буде. Влада міняється, а Ахметов вічний. Його не можна згадувати навіть всує. Краще говорити, що все дуже погано і це все через диверсантів і терористи сьогодні приходили», – говорив Михайло Саакашвілі.

Політик пообіцяв гірникам, що це не остання їхня зустріч. Після спілкування він опустився в шахту, щоб оцінити, як працює підприємство.




коментарів: 19
  1. Які саме документи шахтарі передали пану Саакашвілі? Народ вимагає оприлюднити. Скріни в студію.

  2. мене цікавить, хто оплачує ці гастролі, не думаю, що за свої кошти катається, через велику любов до нещастного бідного народу………….

    • ну за проект Порошенко в 2014 році дружно проголосували. От і сидите як сливки в жопі, і всіх критикуєте хто за що їздить. Сакаашвілі і сам не бідна людина і взмозі вести команду. Коли Саакашвілі був в Грузії там був порядок, неодноразово від знайомих грузинів чула\, з якими працюю та які ведуть там бізнес, а тепер там потрохи вертаються старі часи!!!

  3. Взагалі то, Б.Макарчук, не є лідером профспілок. Разом із В.Порплицею, Б.Макарчук працює на А. Заболотнього колишнього в. о. ДП Волиньвугілля та нардепа від Партії Регіонів. За часи керування регіонала на ДП, Б.Макарчук з Порплицею не організовували жодних протестних акцій, лише організовували підтримку у виборчій компанії до парламенту, Порплиця був довіреною особою кандидата регіонала (див. сайт ЦВК). Потім Заболотній був притягнутий до кримінальної відповідальності за злочини, які той вчинив будучи в. о. ДП Волиньвугілля (див. сайт Мінюст). Втративши свій вплив на керівництво ДП, Заболотній це робить через своїх холуїв Макарчука та Порплицю.
    На передодні приїзду Саакашвілі у Нововолинськ, я його попередив, що регіонали хочуть увійти в його довіру та скориставшись політичним авторитетом вчинити тиск на керівництво ДП Волиньвугілля. Проте, заради політичних дивідендів, Саакашвілі не цурався піти на змову з ригами.

  4. Ви д*ов*бо*й*оби чи порохоботи, якби це був проект олігархів то Михайла б показували по всіх каналах(як ляшка) які в руках цих же бариг олігархів, його(Саакашвілі) пускали тільки на Шустер якого(каналу Шустер) через це закрили. Народ включайте логіку, Міша доносить інформацію тільки через фейсбук бо всі ЗМІ в руках олігархів і вони відчайдушно боряться щоб народ не бачив боротьбу Саакашвілі проти злочинного режиму. Він витягнув з лайна Грузію, витягне й Україну!!! Людина завоювала свою репутацію на світовій арені реальними великими ділами!

  5. то чого ж його з тої грузіїї турнули піньком під зад?? хай би відстоював там свої права а не сь….вся в україну під крило до кума, получив посаду в чужій державі і з тої турнули, а тепер їздить і розказує як нам тут жити, хай в своїй країні наведе впершу чергу порядок.

    • Якраз у ГрузіЇ ВІн порядок і навів….А ” турнули” по вашому ,бо пересадив купу лайна по тюрмах і відібрав в казну держави награбоване і вкрадене.Але все,що заснував ,працює і сьогодні.

  6. Саакашвілі говорить загальними фразами, типу: “збуткові шахти вигідні, з них красти легше…” Цікав як? Пустозвон…!!! Роботу на шахті саботує регіонал Заболотній, де виконавці, – Б.Макарчука та В.Порплиця. Як би не їх саботажі, лаву відкрили б місяць тому… Давайте в цьому році підтрмаємо Саакашвілі, потім представника Гвінеї… Майте повагу до себе, досить комплексів маловартості! Ніхто не допоможе Україні, окрім українців…!
    “За шмат гнило ковбаси у вас хоч мати попроси, – той отдасте” – Т. Шевченко.

  7. А яке Саакашвілі має відношення до шахт? Як би він поїхав на винзавод, можна б було прислухатись до оцінки… Вино у них не погане… Чому його в Грузії не люблять, він же подолав(?) корупцію…?

      • а перед ним був хороший ющенко і т.д. а результат від всіх хороших і не дуже-один, не створюйте собі ілюзій, щоб потім не розчароввуватися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер