<

Маршрут №13 у Нововолинську: як вирішують наболіле питання незадовільних перевезень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:37 | 19.01.2018 / Нововолинськ / , /
Перегляди
7
/ коментарів 13

Мешканці Благодатного незадоволені станом перевезень на маршруті №13. Перевізники розводять руками і запевняють, що жахливий стан доріг та самі жителі винні в ситуації, яка складається.

Вже не вперше на маршруті №13 виникають конфліктні ситуації. Добратися зранку з селища до Нововолинська проблематично, рейси не здійснюються згідно графіка. Люди запізнюються на роботу, чекаючи по годині на автобус.

18-го січня секретар селищної ради Наталія Лобойко на засіданні виконавчого комітету Нововолинської міської ради звернулася з проханням вирішити питання незадовільного стану перевезень.

“Ми вже разів 3-4 слухали це питання на сесії Благодатного, запрошували начальника відділу транспорту та зв’язку Юрія Коцуру. Окремо проводили наради із перевізниками щодо обговорення даної ситуації. Коли скоротилось кількість транспортних засобів, нам обіцяли, що проблем із перевезенням не виникне. Однак, доводиться довго чекати маршрутку на роботу чи з, а ще й в зимовий період. Для мешканців селища це складає незручності.”

Коцура зауважив, що раніше було шість перевізників, потім їх кількість скоротилась до 4-х. А з 15-го січня підприємець Чабан відмовився обслуговувати маршрут, мотивуючи значною кількістю пільговиків та не виконанням обіцянок селищного голови Олександра Топорівського щодо ремонту дороги в Благодатному.

Однак Лобойко зауважила, що голова не винний в відсутності ремонту, так як кошти мали виділити із обласного бюджету, але минулого року вони так і не поступили, тому чекають їх на 2018-й.

Наразі рейси до Благодатного здійснюють три транспортні засоби. Та буває, що автобус ламається і кількість рейсів скорочується. У Нововолинську не має спеціалізованих магазинів із необхідними запчастинами, тому доводиться чекати поки транспорт відремонтують, – розповідає Коцура.

“Їздити на той посьолок – один ужас, – обурюються перевізники, – пів автобуса пільговиків, в селищі не має ні нормальних доріг, ні зупинок. Нам маршрут виходить збитковий, а водії взагалі не хочуть їздити до селища. На тому маршруті померло вже двоє водіїв – в одного інсульт, іншого паралізувало. Діти вночі їздять по посвідченням багатодітної сім’ї пільговиками, замість того, щоб бути вдома в цей час. Та і люди там такі, що тяжко працювати. Автобуси постійно ламаються, підмінних не має, тому бувають затримки”.

Перевізники просять маршрут №13 віднести до приміських. В такому випадку вони самі зможуть регулювати ціни. Зараз маршрутка до Благодатного відноситься до міського маршруту, а відтак тарифи на послуги перевезення встановлюють органи місцевого самоврядування. Перевізники зауважили, що ціна за проїзд 5 гривень, яка зараз встановлена, є надто низькою в порівнянні з тарифами на приміських автобусах.

Міський голова Віктор Сапожніков бачить декілька варіантів вирішення даного питання. Свої пропозиції він озвучив наступним чином:

“Якщо маршрут робиться невигідним, так як змінюється ціна на бензин, на солярку, то я не проти збиратися та обговорювати питання підвищення тарифів. Економічна складова на сьогодні головна. Також можна вирішити цю проблему шляхом проведення конкурсу. Нехай його ініціює селищний голова, можливо і в області знайдуться перевізники. Що стосується дороги – це також факт, але обласні депутати затримують із виділенням обіцяних коштів на ремонт доріг в Нововолинську та селищі. Можливо необхідно обмежити пільговий проїзд дітей, встановивши конкретні години (лише в навчальний період) та збільшити ціну на їх проїзд. Селищний голова розводить руками і каже, що нічого не може зробити. Треба, щоб він працював з людьми і пояснював їм ситауцію”.

Топорівський на засіданні не був присутній та 19-го січня в фейсбук опублікував допис, в якому обурюється звинуваченням перевізників в його сторону. Селищний голова вирішив ініціювати чергову нараду для вирішення даної проблеми.

“Варто було від”їхати на день – загострилась проблема з перевезеннями, а з дуже упередженого сюжету місцевого телебачення почув неправдиві звинувачення від перевізників (це ж завжди можна, коли немає кому відповісти, еже ж?)) Ну, то таке, не вперше.

У понеділок, 22 січня, о 14:00 у приміщенні ради відбудеться засідання депутатської комісії з питань транспорту, запрошуємо Юрія Коцуру і перевізників, а також Андрія Сторонського“.

Розглянувши проблему перевезень на маршруті “тринадцять”, заслухавши перевізників, міський голова на засіданні виконавчого комітету запевнив, що будуть вирішувати як покращити ситуацію.




коментарів: 13
  1. Скільки “русизмів” у вашій публікації, панове журналісти “БУГу”! А тавтологій… Слідкуйте за своєю мовою – або не пишіть більше.

  2. правильне рішення що це є приміський маршрут і вартість його проїзду 8.00грн і не робіть концерти своїми зборами вони нічого не вирішать або нехай міська влада закуповує автобуси і возить всіх за дурно

  3. хай менше посадовці беруть хабарі і все буде добре.і нові перевізники знайдуться.пан коцура ,ви часом не родич …

  4. БЛЯХА МУХА 13 МАРШРУТ ВЗАГАЛІ ГНИЛИЙ
    1 КРІСЛА БРУДНІ ЩО МОЖНА СІФЕЛІС ЯКИЙСЬ ПІДЦЕПИТИ
    2 ПІЧКА ЯКА ПІЧКА НІ НЕ ЧУВ ЗИМОЮ НЕ КОМФОРТНО НЕМАЄ КОМФОРТУ А ПЕРЕВІЗНИК МУСИТЬ ВІДПОВІДАТИ ЗА КОМФОРТ ПАСАЖИРА
    3 РАНІШНІЙ РЕЙС ЦЕ ВЗАГАЛІ ПІЗДЕЦЬ НАПХАНА ТАК ЩО ТЕЛЕФОН З КІШЕНІ НЕ МОЖНА ДІСТАТИ ГЛЯНУТИ НА ГОДИННИК
    4 ЇЗДЯТЬ ЯК ХОЧУТЬ БУВАЄ ЩО ПРИЇДЕ БУВАЄ НЕ ПРИЇДЕ ЗГІДНО ГРАФІКОМ

  5. в сапожнікова один вихід підвищення тарифів,не всі ж орендують віллу в центрі міста

  6. На рахунок ціни 8 грн.якщо це вимога перевізників. То вимога пасажирів комфортна та безпечна їзда. Тепла маршрутка взимку кількість пасажирів як по паспорту з заводу пише вічливі водії і рух відповідно графіку. І коли ці вимоги невиконуватимуть то повинні бути штрафи і санкції. Пан Коцюра і Сапожніков ви це нам пасажирам гарантуєте.

  7. А чому мовчать про рух маршруток в Нововолинську. Тут і дороги здається кращі а перевізники всерівно знімають маршрути.В Коцури багато нарікань від громадян на рахунок незадовільних перевезень і всерівно ніяких дій з боку влади

  8. Якби наша влада не брала по 1000 доларів за дозвіл на перевезення тоді і перевізникам було краще

  9. Може тре номер 13 змінити на,наприклад 7, ми ж з Благодатного, Бог любить нас.
    Прохання водіїв інших ТЗ не викидати сміття на узбіччя, для цього є баки в кожному районі, а коли і викидаєте, то не забувайте хрюкати !!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця