<

Любить експериментувати й прагне довершеності: у Нововолинському музеї презентували виставку місцевого художника

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:06 | 24.12.2020 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
21
/ коментарі 2

У міському історичному музеї Нововолинська на наступний місяць оселилися картини місцевого митця Анатолія Мужевітіна. Більшість з них – сюрреалістичні.

Персональну виставку знаного художника під назвою «Genesis», тобто у перекладі з латинської – процес створення, презентували 23-го грудня.

Оскільки відкривали її в умовах карантину, то людей було обмаль. Однак, директорка музею Ірина Костюк запевнила, що помилуватися дивовижними картинами Анатолія Мужевітіна можна і в нинішніх реаліях. Щоправда, допустимі екскурсії лише до 10 людей.

«Мистецтво не вмирає навіть в умовах карантину. І підтвердженням цьому є ця виставка. Тут кожен зможе знайти те, що йому подобається. Хтось портрет, хтось сюрреалізм, а хтось реалізм. Картини спонукають до роздумів, тож можна не лише помилуватися ними, а й на кілька хвилин задуматися, вникнути в сюжет», – наголосила вона.

На виставці представили 19 картин, виконаних у різних техніках, жанрах та стилях. Тут є і мальовничі пейзажі, й реалістичні портрети, й абстрактний сюрреалізм, який спонукає до роздумів.

Роботи митця захоплюють, вражають різноманіттям  фарб, через які автор передає свої емоції та почуття. Спільною у його картинах є кольорова гама – тепла і яскрава.

Анатолій Мужевітін пише й реалістичні портрети, пейзажі та натюрморти, створює абстракції. Він працює у різних жанрах, любить експериментувати, тому й на полотнах передає свої думки, роздуми, проте не нав’язує своїх ідей глядачеві, зумисне дає можливість самостійно відчути радість пізнання.

Художник каже, що не женеться за кількістю робіт. Адже найважливіше для нього – довершеність картини. Й, аби досягти її, він не жаліє ні часу, ні зусиль. Саме тому може працювати над однією роботою від 40 до 140 годин.

«Тут є різні картини. І давніші й нові. Зі старіших – портрети, з новинок – сюрреалізм і пейзажі. Є портрети і пейзажі, є сюрреалізм і реалізм.

Я вважаю, що місто має жити, як би там не було, незважаючи ні на яку ситуацію. Я не стою на місці, а творю і працюю. Я багато в вкладаю у свої картини. І часу, і зусиль. Робота над однією картиною займає від 40 до 140 годин. Перероблюю щось чи дороблюю. Тому всі роботи люблю і ціную.

Я прагну досягти в своїх роботах довершеності. За кількістю не гонюсь. Мені набагато важливіше, аби картина була довершеною.

А ще я не люблю одноманітності. А навпаки люблю експериментувати, щось змінювати, пробувати нове. І за сюжетом, і за колоритом», – розповів Анатолій Мужевітін.

Оглянути картини, які представлені на виставці, можна до 10-го лютого.




коментарів: 2
  1. Мододець!
    З таким хоббі 2020й був саме то.
    Люди, шо вміють малювати, завжди здаються цікавими.
    І ше. Як же повезло нашому музею з його директоркою: мало того шо ім’я гарне носить, то ше і дуже світла на лиці людина!
    Дай тобі Бог, Іринко!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця