<

Чим закінчиться конфлікт жителів Вулиці Дорошенка у Нововолинську з фірмою “Сантехмонтаж”?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:50 | 10.09.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні

Жителі вулиці Дорошенка у Нововолинську не вперше терплять незручності від провалу каналізаційної труби, що належить ТзОВ “ВМП”. Минулого року після ремонтних робіт, які виконувала фірма “Сантехмонтаж”, на цьому місці замість тротуарної доріжки лишилися насипи землі і глини, які самі ж мешканці і прибирали. Ремонт труби розпочали знову, і хоч працівники Анатолія Коптюка ще не довели справу до кінця, та люди уже почали висловлювати обурення якістю робіт згаданої фірми.

“Я б хотіла, щоб цю дорогу ви залишили хоча б у такому стані, в якому почали її рити. Ви виконавець, а кожна людина, яка відповідає за свою організацію, має виконувати роботу якісно”, – з такими словами звернулася до Анатолія Коптюка жителька будинку 86 на Дорошенка Надія Станицька. Жінка остерігається, що й цього разу на місці ремонтних робіт залишаться “катакомби”, а тоді доведеться власними силами чистити грунтову дорогу, яка веде до її будинку.

Каналізаційна труба, що знаходиться на балансі “ВМП” і якій уже років з сорок, в цьому місці періодично провалюється. Аварія сталася ще навесні, й тоді жителі будинків заявили в міську раду, а тільки 9-го вересня питання зрушилось і почали її ремонтувати. Все літо ця ділянка стояла загорожена червоною стрічкою. Надія Станицька каже, в 35-ти градусну спеку дихати було неможливо. Запах від нечистот піднявся в повітря, люди не мали як відкрити квартирок.

Нарешті, через два сезони, проблему стали вирішувати. ТзОВ “ВМП” уклало договір з фірмою “Сантехмонтаж”, працівники якої вправно взялися ліквідовувати неполадки. Та жителів це ніяк не втішило.

_DSC0493_tn

“Якщо нам перериють дорогу і залишать так, що глина буде всюди, не пройти, не проїхати, то не треба такої допомоги. Я сама звідси виносила глину, яку не прибрали. Шістдесят відер 20-тилітрових винесла. Ями засипала своїми руками. Мусили також спиляти багато дерев через те, що вони були поламані. Ходили на прийом до Рожелюка, писали заяви. Нам казали: зробимо. І ось результат. Маємо те, що маємо,”- жаліється Надія Станицька. А от виконавець робіт Анатолій Коптюк має на те свою думку. Він вважає, що претензії повинні бути висловлені не до нього: “Зараз приїде замовник, головний інженер підприємства, і ви йому скажете: привезіть мені щебінь, бо я не хочу, щоб тут була глина. Мені головне його добро дати, а якщо він не згодиться, говоріть на нього такий-сякий. Ще нічого не зроблено, а ви вже хочете щось писати”.ч стверджує, що хоче зробити все акуратно, щоб жижа не пролилася за паркани, як минулого разу. Він говорить, що земля Станицької належить місту і ніхто за неї не платить. Коли закінчаться ремонтні роботи, сказав, візьме розписку про те, що претензій немає. Про техніку безпеки пояснює коротко: коли викопаємо, тоді й обгородимо.

Надія Станицька аргументує: у договорі виділення земельної ділянки під забудову дрібним шрифтом пишеться, що вона зобов’язується впорядковувати прилеглу територію. Коли минулого разу вирили яму, особисто підходила до виконавця робіт і він “заспокоїв”, що все буде добре. Потім пояснив: скільки заплатили, на стільки й зробили.

Головний інженер “ВМП”Олександр Денищук спробував прояснити ситуацію. Він, як виявилось, посилав людину, щоб сфотографувати дорогу та паркан і переговорити з місцевими жителями. Сказав, вияснить, чому ніхто так і не приїхав, а зруйновану дорогу обов’язково відновлять.

“Ви робите кошторис на виконання даних робіт, вибрали підрядника – контролюйте. Я не хочу, щоб мої діти ходили по болоті”, – звернулася Надія Станицька до замовника.

Раніше біля парканів була тротуарна доріжка. Сюди часто приїздить швидка допомога, адже по-сусідству від Надії Станицької живе чоловік, який переніс 5 інсультів. Автомобілю нема де припаркуватися, бо перед вулицею – суцільне болото. Поряд – сім’я, у якій четверо дітей, що ходять до школи понад самісінькою дорогою, бо стежки вже немає.

Як вирішиться конфліктне питання? Буде видно через тиждень, адже саме стільки часу триватимуть роботи. Жителі вулиці Дорошенка надіються, що цим разом їм не доведеться самим чистити закидані абияк катакомби.

_DSC0496_tn
_DSC0488_tn
_DSC0489_tn
_DSC0503_tn




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа