<

Чутки над БУГом: Нововолинські шахтарі готові висловити недовіру Гунчику, якщо він гратиме під дудку Венгрина

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:26 | 22.09.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

З інсайдерських джерел інтернет-виданню “БУГ” стало відомо, що “сірий кардинал” вугільної галузі Андрій Венгрин “сватає” за посаду директора шахти “Бужанська” екс-директора ДП “Волиньвугілля” Валентина Кисельова і донедавна його плани підтримував губернатор Волинської області Володимир Гунчик.

19-го вересня в Луцьку відбулася нарада шахтарів з Володимиром Гунчиком. Губернатор запросив гірників до зали, але між тим вони встигли помітити, як  з кабінету голови ОДА вийшли активіст Богдан Макарчук, екс-начальник юридичного відділу ДП “Волиньвугілля” Віктор Порплиця, Андрій Венгрин та Валентин Кисельов.

“…Нарікання зі сторони представників профспілкової організації шахтарів лунали на адресу керівництва державного підприємства через недотримання правил охорони праці на шахтах, відсутність спецодягу для шахтарів, недолуге управління тощо. Як наслідок – заборгованість із виплати заробітної плати, нестача кваліфікованих працівників, часті випадки травмування на виробництві. Все це ще більше загострює ситуацію на підприємстві”, – пишуть на сайті Волинської обладміністрації про цю зустріч.

21-го вересня у Києві Богдану Макарчуку не дозволили зайти на нараду в міністерстві, оскільки у нього не було запрошення. Тоді Гунчик поставив ультиматум, мовляв, якщо не впускають Макарчука, то і йому там не місце. Після дзвінка до заступника міністра енергетики та вугільної промисловості Анатолія Корзуна представник активу таки потрапив на нараду, під час якої звучали коментарі про Венгрина та його “діяльність”.

Коли Гунчик почув інформацію про Андрія Венгрина з вуст Голови Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця, то, очевидно, передумав виступати перед представниками міністерства. Вугільники прогнозують, що виступ губернатора мав базуватися на лобіюванні заміни керівництва на “Бужанці”.

Шахтарі не заперечують, що після таких дій очільника області готові були висловити йому недовіру. Відомо також, що до гірників надходили прохання не йти на такі радикальні кроки – таким чином в ОДА хочуть, щоб цей конфлікт було вичерпано.

Нагадаємо, що за часів Демчишина Андрій Венгрин був “наглядачем” за вугільною галуззю на Донбасі, потім контролював Львівсько-Волинський вугільний басейн, розставляв свої “кадри”, тримав під контролем збагачувальну фабрику. Він і зараз лобіює інтереси власників ЦОФ (людей Королевської).

За інформацією інсайдера, щоб зайти на “Бужанську” “сірий кардинал” готує наступну приманку для гірників: обіцяє закупити нове дороге шахтне обладнання.

Це – інсайдерська інформація. Ви маєте резонансну інформацію з сфери політики, бізнесу, діяльності правоохоронних органів? Хочете, аби очевидне для Вас перестало бути таємницею за сімома замками? БУГ допоможе! Пишіть нам: bugorgua@gmail.com

Ми відкриті до спілкування. Гарантуємо конфіденційність, чесність та толерантність.
Західна Волинь заслуговує на значно більше правди!




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 Травня, П’ятниця
9 Травня, Четвер