<

Чутки над БУГом: Карпус та Бадзюнь продовжують лобіювати будівництво сміттєпереробного заводу, але цього разу – у Поромові

12:49 | 2.08.2023 / Нововолинськ / /
Перегляди
6300
/ коментарів 25

Минув лише місяць з того часу, коли депутатські корпуси Нововолинської міської та Поромівської сільської рад прийняли відповідні рішення проти будівництва сміттєпереробного заводу. Здавалося, до мешканців дослухалися, а про тему вже й забули, але, як виявилося, ні.

Нагадаємо, що 27 червня Поромівська сільська рада проголосувала проти будівництва за ініціативи закордонного інвестора, а 1 липня на сесії у Нововолинську депутати скасували раніше прийняте рішення про аукціон на оренду земельної ділянки під будівництво заводу.

Передувало рішенням гучне обговорення теми щодо будівництва нововолинцями у соцмережах: мешканці відкрито говорили, що бояться за своє здоров’я, бо подібний завод не додасть плюсів екології. Крім того, закордонного інвестора з його пропозицією звести завод вже «відшили» в іншій області, а потім випливла інформація, що в майбутньому такий завод може переробляти і пір’я та кістки… Загалом, здавалося, що від заводу відмовилися остаточно.

Напруга навколо теми впала, але спроби домовитися за будівництво заводу, як виявляється, нікуди не ділися. Лобіюють інтереси закордонного інвестора дуже відомі у Нововолинській громаді особи: сам міський голова Борис Карпус та депутат Богдан Бадзюнь.

До слова, сам Карпус публічно висловився щодо заводу тільки в переддень сесії тоді, коли запахло смаженим і було зрозуміло, що хвилю людського гніву не зупиниш. До того часу мер мовчав.

На минулому тижні, як стало відомо, Борис Карпус та Богдан Бадзюнь відвідали голову Поромівської територіальної громади Олега Савчука: намагалися переконати, аби той розмістив сміттєпереробний завод на території громади, неподалік сміттєзвалища. Зробити це відкрито не так просто, коли відомо про волевиявлення депутатів та мешканців громади.

Тому, як відомо, пропонували і плани реалізації: дати дозвіл на зайняття сортуванням сміття, а згодом це зможе перерости в підприємство, від якого відмовився депутатський корпус місяць тому.

Інший шлях , який розглядають Карпус і Бадзюнь: інвестор може викупити підприємство “Карбон”, яке вже існує в громаді, та перепрофілювати.

Не зважаючи на те, що думка мешканців Нововолинської та Поромівської громад щодо будівництва сміттєпереробного заводу давно відома, у Карпуса та Бадзюня є величезна мотивація, бо, як бачимо, вони не можуть зупинитися лобіювати питання таких закордонних інвестицій в регіоні.

Це – інсайдерська інформація. Ви маєте резонансну інформацію з сфери політики, бізнесу, діяльності правоохоронних органів? Хочете, аби очевидне для Вас перестало бути таємницею за сімома замками? БУГ допоможе! Пишіть нам: bugorgua@gmail.com
Ми відкриті до спілкування. Гарантуємо конфіденційність, чесність та толерантність. Західна Волинь заслуговує на значно більше правди.




коментарів: 25
  1. Та ну нафіг!
    Хлопці, ми так не домовлятись.
    Бодя, в тебе ж внуки в цьому місті жити будуть, ти реально олень?

  2. Порада інвестору: везіть завод в Іваничівську громаду, там Томашевська, вона все зробить

  3. Бадзюнь при всіх мерах активіст. Матеріальні інтереси в “діячів” завжди беруть верх і всі зацікавлені сильно дружать. Чому замовчали інвестора мед.заводу по виготовленню протезів?! Для наших постраждалих, рідних хлопців, які вижили, протезування – це необхідність ВЖЕ, а не тільки після перемоги. То, можливо, разом з медиками необхідно опрацьовувати саме цю пропозицію, а не чергову труїлку, яких вже більше, ніж досить і які європейські “друзі” так наполегливо прагнуть розставити на Україні. А яка Україна найближче і не розгромлена – Західна….. Великі плани на нашу землю, мабуть…

  4. А кому ця ідея не подобається ,чи краще все сміття в землю закопувати і нехай там гниє ,як робиться зараз ,виходить весь світ йолопи ,тільки ми розумні .

  5. А де буде Нововолинськ вивозити сміття в майбутньому? Полігон теперішній на межі закриття-він переповнений! Шановні інтернет -писаки, ви удома сміття сортуєте? Почніть із себе, а далі вчіть інших. За кілька років ми потонемо у смітті, бо жодна громада не дозволить зробити звалище…ось тоді і побачимо і згадаємо Сапожнікова, який за 25 років не зміг запустити лінію по переробки сміття, зате кредитів набрав, що наші діти не повіддають….Без сучасного сортування і переробки сміття не має майбутнього. Думайте мізками, а не дупами…

  6. Чутки залишаться чутками тому що крім хотілок є ще багато нюансів, таких як сільгоспугіддя і природно-заповідний фонд Поромівської громади.

  7. Мене дивують подібні вислови так-званих диванних експертів – противників переробки сміття. У всьому цивілізованому світі сміття сортують і переробляють, тільки у нас в Україні якомога вищі звалища організовують (якщо країни Африки не згадувати).
    Особисто живу багато років в Німеччині, м.Бонн. Сміттєпереробний завод розташований в самому місті, навіть не на околицях. І нікому це з мешканців міста не заважало – навпаки – жителі гордяться тим, що можуть робити свій внесок у покращення стану навколишнього середовища.

  8. Нічого дивного. Деякі люди непотоплювані. При будь-яких владах, можливо, й при марсіянах, якби такі існували й загарбали всю нашу планету чи хоча б Нововолинськ. :)))

  9. Нічого нового Новік як був совковим містом з переселенців кацапів ,так ним і залишився .

  10. Раз це питання так ударно просувається, це означає, що:
    1- є політична складова;
    2- є фінансова складова.
    Скоріш за все обидві))
    Що таке завод – це машина яка потребує в першу чергу сировинних ресурсів а також людських. З людьми ще якось можна вирішити за рахунок автоматизації, то з сировиною виникає запитання!!!?
    Місто навіть з окружними громадами не дасть необхідної кількості, отже будуть привозити. А кому це потрібно?? Нікому!!!
    Тому раціональності в даному питанні немає, від слова ВЗАГАЛІ.
    До цього питання потрібно підходити як господарник!! І тут знову запитання “кто єти люді”))))

    • Здоровий Глузд, чого тебе так рідко у Новіку і околицях можна помітити?!

    • Думаю все вірно щодо двох складових. Схожий приклад – кажуть релокованого підприємства з Маріуполя по переробці пет-пластику. Коли місто дає приблизно 5-10 відсотків сировини для повного завантаження заводу. Іншу частину потрібно доставляти з інших міст.
      Але питання – “а кому це потрібно? Нікому!! ” – Аналогічно позиції Китаю маодзедуновських часів: давайте в кожному селянському дворі поставимо по міні-домні чи горну шоб він сам лив собі металовироби (сапки, лопати щи ще щось) . А якої якості – це все було – ніхто і не задумувався попервах. І такі дурно-ідеї процвітали не довго, поки економічний ефект не бив по кишені, а у випадку з горобцями в Китаї – ще й призвів до голоду.
      Ваша позиція -це підприємство приватне буде переробляти міські відходи і ще будуть завозити з інших громад. Хай у себе кожен відкриває по такому заводу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця